Menu

Чайната мост

Мост – чайна

Разположена в архитектурния парк Джинхуа в Китай, чайната мост е поразителна сграда, проектирана от FR-EE / Фернандо Ромеро Ентърпрайз.

“Чайната-мост” изследва типологичното взаимодействие между две традиционни структури от градините на древен Китай: чайната и моста. Мостът се простира като непрекъсната бетонна конструкция над езерото и се откроява силно в своя пламтящ червен цвят, което е символичен цвят на щастието в Китай.

Вътре разнообразието от микроплатформи на различни форми и нива създава последователност от преживявания за посетителите, преминаващи през моста, което позволява и лично пространство и интимност дори когато по-големи групи се движат в моста-чайна. Разделянето между тези платформи поддържа структурата на павилиона, което му позволява да се простира над езерото.

Информация:  FR-EE / Fernando Romero Enterprise и TheInspirationGrid.

Аз съм един от съоснователите на този сайт. Занимавам се с писане на разкази и статии. Моите теми са архитектура, изкуство, литература, мода и много други. В един момент в живота си реших да пиша и от тогава не съм спрял.

No comments

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.