Menu

Изкуството спасява живот

Маша Вьюнова спасява живота на едно болно куче

Вие вече знаете за Маша Вьюнова от нашата статия за участието и в Първият Онлайн Хендмейд Базар. Днес обаче ще я споменем в съвсем различен контекст. Тези, които ме познават знаят, че винаги съм казвал : “Изкуството ще спаси света” и Маша Вьюнова е живият пример за това. Спираме с увода и направо и даваме думата:

“Приятели днес спасих едно бездомно куче. Намерих кучето с помощта на този пост в една Фейсбук група : Obelq. Може би с общи усилия ще успеем да му намерим дом? Когато го открих в тъмното в този студ, той горкият бе покрит с лед отгоре и трепереше, не можеше да мърда. Вдигнах го и го закарах във Ветеринарен Център Св. Антим. Момче е, вече старичко и с перде на едното око, задните му крачета са твърде чувствителни, няма маркировка на ухото, тежи 13кг. Изпи цяла купа с вода. До сега платих 92лв (вкл. са кръвни изследвания), ще има и още със сигурност. Ако някой желае да помогне със средства на Белчо – е добре дошъл. Утре ще ми дадат повече информация за състоянието му.

Може да му осигурите и финансова подкрепа за разходите в клиниката, които ще са необходими. Ако желаете да помогнете по този начин за лечението ето ви повече информация:
Ветеринарна клиника Свети Антим
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG69FINV915010BGN0JB4A
BIC: FINVBGSF
ОСНОВАНИЕ ЗА ПЛАЩАНЕ: КУЧЕ БЕЛЧО.
Днес 7.12.18 бях при Белчо, трепери целия, завит е в одеяло мекичко, яде и пие, изхожда се нормално. Няма счупвания, направена е рентгенова снимка и има шипове на гръбнака и много го боли от това, за това и не може да ходи нормално. Дават му лекарства, витамини и обезболяващи инжекции. Има надежда и, че ще може да проходи.
Моля споделете.”

Тези действия се развиват между 7 и 10-ти декември тази година. А ето и как продължава:

“Днес 10.12.18г бях отново при Белчо. Подобрение няма, но той не се и влошава, което също е достатъчно добре. Лежи и тъжи нашия приятел. Открити са и червеи в сърцето му (не запомних научното наименование на тази болест).” Тук аз ще се намеся казва се 
Дирофилария и не е нелечима болест. Маша продължава: “Има надежда Белчо да проходи дори и малка.”

Маша Вьюнова освен че плаща за сега големите разходи от джоба си тя продава и продукти, които ръчно произвежда като шапки и шалове, които са красиви и уникални като дизайн с цел събиране на средства. Някои от показаните тук продукти вече може и да са продадени както можете да видите и сами, но повече от тях може да видите на страничката и във Фейсбук: Viunova.  И да си купите, все пак е зима и това е един страхотен подарък а парите отиват за добра кауза.

Продадена!

Ето още веднъж данните ако някой иска да подпомогне това дело финансово:

Ветеринарна клиника Свети Антим
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG69FINV915010BGN0JB4A
BIC: FINVBGSF
ОСНОВАНИЕ ЗА ПЛАЩАНЕ: КУЧЕ БЕЛЧО.

Маша изказва огромни благодарности на тези, които се включиха с дарения и подпомогнаха оцеляването на Белчо.

До момента Маша е платила :

6.12 – 7.12.18г = 92лв

7.12 – 10.12.18г = 154лв

Аз съм един от съоснователите на този сайт. Занимавам се с писане на разкази и статии. Моите теми са архитектура, изкуство, литература, мода и много други. В един момент в живота си реших да пиша и от тогава не съм спрял.

No comments

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.