Menu

Птици в полет вдъхновяват плисирани облекла

Плисирани облекла, вдъхновени от птиците в полет на дизайнерката Ирис ван Херпен

Синоптия /Syntopia/ е най-новата колекция от висшата мода на холандската модна дизайнерка Ирис ван Херпен. Линиите на красиво нагънатите дрехи изследват нарастващата конвергенция на нашите органични тела и неорганичните елементи на технологиите, като същевременно включват и дизайни, вдъхновени от птици в полет.

“Като бивш танцьор, трансформацията в рамките на движението ме хипнотизира”, обяснява ван Херпен в изявление за колекцията си “Синтопия”. – За тази колекция обърнах голямо внимание на птичия полет и сложните ехообразни форми при движението на птиците.

Прозрачната копринена органза е нагъната и течно покрита за няколко модели в колекцията. Тази техника забавя движението на дрехата, като така тя по-точно имитира шарката на птичите криле.

Други артистични форми на дрехите са направени от моделите на звуковата вълна при конкретни птици. Тези шумове бяха визуализирани и лазерно изрязани в майлар, черен памук, червена органза и прозрачни черни акрилни листове и след това пластове като пера, за да се създаде едно един обединен продукт. Можете да видите цялата гама от вдъхновени от птиците дрехи от последната колекция на Ван Херпен на

уебсайта й и във видеоклипа по-долу. Тук се вижда как модата обединява изкуството и природата в едно.

Аз съм един от съоснователите на този сайт. Занимавам се с писане на разкази и статии. Моите теми са архитектура, изкуство, литература, мода и много други. В един момент в живота си реших да пиша и от тогава не съм спрял.

No comments

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.