Menu

Блестяща стая, изпълнена с петдесет диско топки – инсталация

Light Leaks: Една блестяща стая, изпълнена с петдесет дискови топки и стотици отразени светлинни точки – артистична инсталация

Кайл Макдоналд и Джонас Джонгеян изпълниха тъмна стая с петдесет диско топки и създадоха цветни и продължителни последователности от осветление, които хвърлят хипнотизиращи отражения, които обграждат посетителите. ХУдожниците на разчитат толкова на обикновеното разсейване а използват стотици структурирани светлинни сканирания, за да уловят обемната позиция на всеки пиксел, проектиран от всеки от трите проектора. След това двойката използва SketchUp /3D моделиране/ за прогнозиране на отразените позиции на пикселите.

Дизайнерите описват Light Leaks като “любопитно пространство, което се редува между медитативно състояние и неспокоен дисбаланс. Експеримент за комбиниране на открит обект с компютърна визия, за да се създаде дълбоко и необичайно изживяване. “Оттогава той е инсталиран в La Gaîté Lyrique (Париж, 2014) и Scopitone Festival (Nantes, 2015) и съвсем отскоро в The Music Center LA (2018).

Базирана в Лос Анджелис, Макдоналд е художник, който работи с код. Той е заместник-професор в Нюйоркския университет и художник в резиденцията на Карнеги Мелън. Можете да намерите повече от последните му проекти на неговия уеб сайт и Twitter. Jongejan живее и работи в Ню Йорк, където е креативен технолог в Google Creative Lab и преди това е работил в театрални и телевизионни интерактивни комплекти. Той споделя работата си на уебсайта си и Twitter.

Информация: Kyle McDonaldJonas Jongejan и ThisIsColossal.

Аз съм един от съоснователите на този сайт. Занимавам се с писане на разкази и статии. Моите теми са архитектура, изкуство, литература, мода и много други. В един момент в живота си реших да пиша и от тогава не съм спрял.

No comments

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.