Menu

CreativityCocktail представя : Абб Крафтс

CreativityCocktail представя  Анелия Несторова и нейната запазена марка Абб Крафтс на Първият Онлайн Хендмейд Базар

Анелия Несторова е един от организаторите на Онлайн Хендмейд Базара, в който обаче участва и като творец. Тя признава, че винаги е искала да плете, но и се е струвало много трудно. Миналата година попаднала случайно на клип в интернет, в който видяла плетене с използване само на ръцете, без куки. Решила да опита и наистина и се получило много добре. И така създала първият си шал, изплетен само с двете и ръце.

В последствие открила един невероятен материал – мериносовата вълна. Това е вълна, чието влакно е 3 пъти по-тънко от човешката коса. Тя не боде като обикновената вълна и притежава невероятни свойства. Хипоалергенна е и дори дишаща. А топли дори когато се намокри, което е много ценно качество през зимата, когато завали мокър сняг. За нещата които изработва, Анелия използва вълна от Англия, която си поръчва от сайта WorldOfWool. Там тя намира невероятно разнообразие от прежди за плетене с ръце, а цветово сайтът покрива целия спектър. Анелия  Несторова изработва шалове-яки, обикновени шалове /ако можете да ги наречете обикновени/, шапки, одеяла и възглавници.

Напоследък тя се се занимава и с едно друго приложение на вълната, което е голямо предизвикателство – постелки от вълнени камъни, направени чрез сухо и мокро плъстене. Камъните имат сърцевина от дунапрен, като вълната се плъст с игла около дунапрена, и след това се донаплъстява чрез мокро плъстене. След това се потапя в гореща вода със сапун и след това в студена вода, като процесите се редуват. Получават се вълнени „камъни“, които са уникални, защото не могат да бъдат повторени и така се получават винаги уникати. След това отделните „камъни“ се зашиват един за друг и така се получава постелка.

Едно от последните и творения-изобретения е светеща постелка. Направена от мериносова вълна, оплетена около LED въже, което излъчва мека светлина. Много е подходяща както за спалня, така и за дневна.

Творецът изработва и легла за домашни любимци, от вълна, въпреки,  че не смята това приложение на този материал за много практично, с оглед на това, че всички животни имат нокти. За тях тя предвижда да направи нещо ново, с което обмисля да ни изненада приятно следващата година.

Миналата година Анелия участва в хендмейд феста в НДК и тази година ще участва отново. Той ще бъде от 20-23 декември. Тя взе участие и във фестивала Зимна приказка, миналият януари с работилница за нейният специалитет – плетене на шалове без куки.

Ето какво споделя тя за участието си в Първият Онлайн Хендмейд Базар организиран в България: “Идеята за онлайн хендмейд фест, дойде от участието ми в такъв, организиран от хора, които правят ръчно изработени неща в Англия. Беше чудесно организиран и имаше доста продажби. Това е начин за популяризиране на творчество, без ограниченията на място и пространство.”

За следващата година Анелия Несторова обмисля да създавам неща, които не са толкова сезонно ориентирани и се надява от това да се получи нещо хубаво.

Повече за Анелия и нейните произведения можете да научите тук:  AbbCrafts.

Повече информация за Първият Онлайн Хендмейд Базар, където ще можете да закупите нещата на Анелия Несторова можете да видите тук и тук.

Аз съм един от съоснователите на този сайт. Занимавам се с писане на разкази и статии. Моите теми са архитектура, изкуство, литература, мода и много други. В един момент в живота си реших да пиша и от тогава не съм спрял.

2 comments

  1. Иван Ганчев каза:

    Удоволствието е наше. Благодаря.

  2. Aneliya Nestorova каза:

    Благодаря за прекрасната статия и възможността която предоставяте.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.