Menu

CreativityCocktail представя : Бисерни-красотички

CreativityCocktail представя : Милица Иванова в Първият Онлайн Хендмейд Базар с Бисерни-красотички

Милица Иванова е едва на 10-ина – 12 години, когато майка и, която въпреки, че не и е родната се грижи по-най-добрият възможен начин за нея я запалва по шиенето и ето, че вече 20 години този плам продължава да гори в сърцето и. Тя шиела гоблени. Малката Милица гледала как почти от нищото – една панама и разпоцветни конци, из-под ръцете и излизала красота. “Тогава много исках да рисувам” признава творецът, но се оказало, че няма талант да стане художник. “Шиенето на гоблени обаче е като рисуване с конци” – добавя тя и се усмихва. “Пред очите ти става чудо – от уж на пръв поглед несвързаните знаци и квадратчета по схемата след време изниква нещо прекрасно и почти живо.” – си спомня тя.

Появило се накрая и първото и творение, с много разшиване, с много грешки, но все пак нейно. После следващото, после се появила и първата малка бродерийка на къса дънкова пола. “Не мога да Ви опиша колко щастлива бях, когато ми подариха първият гоблен в кутия. Истински. Голям. Икона. Шиенето на иконите си остана моята най-голяма страст.” – споделя тя.

Преди 10 години, благодарение на една украинка,  тя си купила първият гоблен с мъниста. “Всяко мънисто се зашива, така както се шие всеки знак от схемата, на тези с конците. Красота! Мънистата блещукат като истински звезди. Стана готов за много кратко време. После втори, трети.” – признава си Милица.

Сега не може да каже вече колко точно гоблени е ушила. “Интересно е, че тръпката е най-голяма докато го видя готов. Не че после не му се радвам, но някак не е същото. Затова не ми е трудно да се разделям с нещата, които съм направила.” – си признава творецът.

Дошло времето да опита и други техники с мъниста. Бисероплетенето е една от тях. С купчинка мъниста, игла и конец може да се създадат невероятно красиви неща настоява тя. “Така бяха създадени и първите ми бижутата” – усмихва се Милица. Сега прави и такива от естествени камъни.

“В днешно време може да ти бъде доставено всичко от всяка точка на света до входната врата. Интернет пространството е безгранично. Можеш да намериш информация как и с какво да създадеш хендмейд продукт и имайки желание не е трудно да го направиш. Трудно е да намериш пазарната ниша. Мечтая за моя малка работилничка, но за сега “Бисерните красотички” са само мое хоби” – завършва Милица усмихвайки се отново.

На базара може да откриете гоблени – шити с мъниста, коледни играчки – шити с мъниста, бижута с техника бисероплетене, бижута и талисмани от с естествени камъни. А повече за Първият Онлайн Хендмейд Базар, където ще можете да закупите нещата на Милица Иванова можете да видите тук и тук.

Повече за Милица и нейните произведения на изкуството можете да видите на страничката и във фейсбук: Бисерни-красотички.

Аз съм един от съоснователите на този сайт. Занимавам се с писане на разкази и статии. Моите теми са архитектура, изкуство, литература, мода и много други. В един момент в живота си реших да пиша и от тогава не съм спрял.

No comments

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.