Menu

CreativityCocktail представя : J’adore handmade

CreativityCocktail представя : Женя Янева и нейната J’adore handmade в Първият Онлайн Хендмейд Базар

Представяме ви Женя Янева от J’adore handmade. Тя се запалила да твори ръчно изработени изделия след като решила да направи поканите за сватбата си. В този период била останала без работа и след сватбата продължила да създавам ръчно изработени изделия. Женя споделя: “В търсене на областта, в която най-много ми харесва да творя, опитах различни техники и се спрях на работата с хартия и по-конкретно скрапбукинга. Така започнах да създавам рецептурници и пликове за парични подаръци. Напоследък имам още една страст – изработката на забавни надписи на бебешки бодита и тениски.”

Въпреки че все още няма свое, обожавам бебчетата и много се радва, когато и поръчат да изработи нещичко за бебенце. А най-голямото удовлетворение получавам, когато клиентите и върнат снимка на греещи от щастие дечица, облечени с изработените от нея бодита. Харесва и да изработвам надписи на бодита и тениски, защото така всъщност може да предава послания на хората и да ги подтиква, както да се усмихват, така и да изразяват самите себе си в положителен аспект.

Другата нейна страст са рецептурниците, които изработва за страстните любители на кулинарията. Женя признава: “За мен рецептурникът не е обикновен тефтер. Той е важна част от дома на всяко семейство, защото съхранява вкусните рецепти на рода, предавани от поколение на поколение. Българската кухня е прекрасна и смятам, че заслужава и красиво място, където да бъде пазена. Много харесвам думите на София Лорен, че „най-важната съставка в добрата семейна кухня е любовта – любовта към онези, за които готвиш”. В нейната работа съставката е същата, защото от личен опит тя знае, че най-красивите неща се получават когато вложиш много любов, търпение и всеотдайност. “Понякога крайният резултат отнема много време, но когато го погледнеш, разбираш, че си е заслужавало.” – добавя тя.

За нея целият процес на творене е като едно дълго пътешествие, изпълнено с изненади – от възникването на идеята до нейното реализиране се преминава през непрекъсната промяна докато се стигне до крайното изделие, което понякога надминава представата на нея и клиента. Нейното вдъхновение е любовта към света, хората и към всичко цветно, пъстро и ярко. Женя продължава: “Слънцето е моят източник на положителна енергия и ме предразполага да творя.”

Пликовете за пари са друго любимо нейно творение. Женя смята, че те могат да се подаряват за различни поводи, като сватба, Коледа, рожден ден, абитуриентски бал и др. Напоследък се увеличи броят на хората, които предпочитат да направят подарък под формата на пари, поставени в красив плик с послание, за да избегнат риска да подарят нещо непотребно. Така е едновременно по-лесно а и се показва подходящо отношение. От друга страна получаващият, освен че получава възможност да си купи това, което пожелае, му остава за спомен и един красив плик-картичка.

Женя признава: “Аз обичам да опазвам природата и поради тази причина в някои мои хартиени творения давам втори живот на материали, които първоначално са имали друго приложение. Така част от изделията ми стават уникални и не е възможно да ги повторя едно към едно.”

Женя Янева подкрепя разумното потребление и смята, че човек трябва да купува само стоки, от които има нужда и ще му влязат в употреба. Поради тази причина се стреми да предлагам и изделия, които са такива – практични. Затова и засега няма голям асортимент. В бъдеще планира да внесе по-голямо разнообразие от творения като отново стремежът и ще бъде на първо място практичността им.

Женя разкрива мечтите си пред нас: “Мечтата ми е да имам свое малко уютно магазинче, където мога да посрещам клиентите си, да получавам обратна връзка от тях и да се усъвършенствам. Надявам се един ден тази мечта да се сбъдне.”

Тя ви кани в нейното както го нарича “творческо местенце” във фейсбук: Jadore.

Повече информация за Първият Онлайн Хендмейд Базар, където ще можете да закупите нещата на Женя Янева можете да видите тук и тук.

Аз съм един от съоснователите на този сайт. Занимавам се с писане на разкази и статии. Моите теми са архитектура, изкуство, литература, мода и много други. В един момент в живота си реших да пиша и от тогава не съм спрял.

No comments

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.