Menu

CreativityCocktail представя : RumsiRum

CreativityCocktail представя : Румяна Цветкова-Щъркова и марката и, RumsiRum в Първият Онлайн Хендмейд Базар

“Още от дете бях по-различна и бях сигурна, че ще се занимавам с изкуство.” – уверено започва Румяна Цветкова-Щъркова нашата разходка из нейният музей на изкуството. Тя обаче винаги е смятала, че това ще е музиката, тъй като тя винаги е била, и продължава да е част от нея. Прекарала много време опитвайки се да постигна целта си, но разбрала, че музикалният бизнес е много тежък и може би не е подходяща за него.

Докато работела работа, която не харесвала и все се чудех как да си преправи дрехите и какво нестандартно бижу да си направи започнала да се оформя идея в главата и. Руми продължава: “Творческото ми Аз не го свърташе и започнах да се лутам между различни приложни изкуства. Изработвах за себе си и за приятели и така мой приятел керамик видя нещо изработено от мен. Попита ме дали искам да му помогна с една поръчка, защото съм имала талант за керамика. И така вече близо пет години се уча да бъда себе си и да го изразявам чрез работата си.” Така Румяна открила какво иска да прави и в какво иска да влага енергията и уменията си.

Най-голямото вдъхновение за нея като творец е природата и света около нас и това си личи по работата и. Изработва различни съдове и аксесоари за маса с природни елементи. Една от любимите и техники е текстурирането със стари ръчно плетени дантели. Невероятен микс от грубия материал и женствената дантела. Различни варианти на тази техника тя ще предложи и на онлайн хендмейд базара, на който ще вземе участие. В момента обаче работи по нова колекция, включваща чаши, купички, подложки за чаши и чинийки. Декорирани са с bubble техника, която придава интересен вид на съдовете.

Румяна споделя: “Бижута започнах да правя за себе си първо, но се оказа, че също така са много удобни да си запълвам пещта. Също така станаха и доста артистични и хората започнаха да се интересуват. Така сега всеки сезон предлагам на клиентите си нови цветове и модели. Някои от моделите бижута ме накараха да започна да оцветявам глината изцяло.” Глината от която прави бижутата е пластична и бяла на цвят, нужно е да я втечни, да я оцвети и отново да я пластифицира. Звучи трудоемко, и тя признава, че това си е така, но резултатът е невероятен.

Използвам различни техники при изработката на съдовете, понякога работи с платки, но чаши и купички вади от калъпи, които също сама прави. За рисуването на всеки съд влага повече въображение, но се съобразява и със свойствата на ползваните материали и техните реакции при високите температури на изпичане.

Румяна завършва със следните думи: Изработката на един съд или едно бижу ми отнема близо две седмици и не знам дали притежава част от любовта ми, но със сигурност е станало част от мен, и носи в себе си моята енергия. За бъдещите си проекти не мога да кажа много, защото идеите ме застигат неочаквано и това е най-хубавото нещо в работата ми.”

Може да откриете повече за Руми и оригиналните и произведения на изкуството в страницата и във Фейсбук: RumsiRum.

Повече информация за Първият Онлайн Хендмейд Базар, където ще можете да закупите нещата на Даниела Веселинова можете да видите тук и тук.

Със следните продукти творецът ще участва на Първият Онлайн Хендмейд Базар.

Аз съм един от съоснователите на този сайт. Занимавам се с писане на разкази и статии. Моите теми са архитектура, изкуство, литература, мода и много други. В един момент в живота си реших да пиша и от тогава не съм спрял.

No comments

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.