Menu

CreativityCocktail представя GermanistikArt

CreativityCocktail представя GermanistikArt

Боряна Маринова в Първият Онлайн Хендмейд Базар с бранда GermanistikArt, част от СИБО АРТ

Боряна Маринова е преводач с немски език на свободна практика, от където идва и името на творческият и псевдоним. Тя смята, че : „На фона на сложната техническа документация и тежки медицински епикризи, изкуството е не просто хоби за свободното време, а пътeшествие към нещо красиво и стойностно.“

Боряна от  дете се занимава с рисуване, участвала е в международни конкурси за детски рисунки, и има награди от Япония, Индия и прочее а графиката винаги я е увличала прекалено много.

Преди 6-7 години открила обаче съвсем случайно квилинга, който ме заплени с играта на цветове и възможностите, които дава 3D визуализацията.

Това изкуство наистина е набрало голяма популярност и често пъти посетители на арт изложения са и казвали следните думи: „А, и децата работят в училище с тези хартийки!” „Не е толкова лесно, колкото изглежда, уверявам ви!“ – отговаря им Боряна.

CreativityCocktail представя GermanistikArt

CreativityCocktail представя GermanistikArt

Боряна споделя, че хартиеният филигран, както го наричат повечето хора,  изисква много търпение и прецизност. Нужни са ви обаче само хартия, линия, ножица и … въображение. Последното обаче е ключово и ще се убедите от произведенията на Боряна, които показваме днес тук. Ето как творецът описва процесът на работа: „Лентите се оразмеряват с желаната ширина, нарязват се, навиват със специален инструмент, оформят се в търсената форма и се залепват с помощта на пинсети.

Една червена лента например приема различни нюанси от сенките и отблясъците на другите ленти.

Това изкуство не използва готови калъпи за елементите, всичко се прави на момента, ръчно. Материалите не са токова скъпи, както при други техники, но трудът е много и крайният продукт наистина е 100% ръчна изработка.“

Първите и картички били много семпли, сякаш неуверени и направени само с няколко цвята. Всъщност и готовите квилинг комплекти, които се продават. Доста ограничени цветови комбинации, затова и творецът продължавам и до днес да си реже лентите сама и на ръка. В началото изработвала основно цветя, но с течение на времето се усъвършенствала със зодиакални мотиви.

Които са много подходящи и търсени като подарък за рожден ден например. „Моя запазена марка стана изработката на букви и цифри. Има ли по-персонализиран подарък от картичка с монограм? Една картичка с име е идеална за всеки повод, защото не само носи посланието на подаряващия. Но може да бъде рамкирана и да остане мил спомен.“ – добавя Боряна.

CreativityCocktail представя GermanistikArt

CreativityCocktail представя GermanistikArt

Освен това Боряна Маринова създава и пана за стена, които обаче са доста трудоемки – независимо дали става въпрос за цветен букет. Архитектурна забележителност или някаква фигура, които тя изработва без проблем. Тя е създавала и стенни часовници, великденски яйца и дори украшения за коледната елха. Естествено съвсем оригинални.

В последно време Боряна се е посветила на дизайна на квилинг бижутата, които са съвременни и те зареждат със своите ярки цветови нюанси.

Те са перфектното допълнение към една нова едноцветна дреха, но също така могат да вдъхнат живот и на любима стара рокля, например. „Едва ли има дама, която да откаже още едно бижу. Всички колиета, обици и пръстени са устойчиви като изработените от полимерна глина например. Заради плътно навитите ленти и втвърдяването от финишното покритие с безвреден акрилен лак. Освен цветна хартия използвам и гофриран картон, защото структурата му е много интересна.

Бижутата са изключително леки и удобни за носене благодарение на изчистената си и заоблена форма без да има опасност от захващане на косата или повреждане при опиране в дрехите. Подходящи са както за ежедневието, така и за официален повод (например в съчетание с перли), стига да сте готови да надскочите стереотипите. Много харесвам мисълта на Коко Шанел, че „хората с добър вкус носят бижута, всички останали – злато”.“ – споделя Боряна.

CreativityCocktail представя GermanistikArt

Тя се занимава също и със скрапбукинг, създавайки картички, албуми, експлодиращи кутийки. Пликове за паричен подарък, като набляга на раздвижените, по-интересни артикули, например магически, самооцветяващи се картички. „Не обичам претрупани картички, защото фокусът се премества от искреното пожелание от сърце към външния вид на подаръка.“- добавя тя.

Боряна е направила и дизайна на няколко корици на книги, както и илюстрациите за една.

Влезте и разгледайте нашата галерия с различни произведения на изкуството.

Нейната работа можете да видите на страниците и във Фейсбук: GermanistikArt и SIBOART3. А повече за Първият Онлайн Хендмейд Базар, където ще можете да закупите нещата на Боряна Маринова можете да видите тук и тук.

Аз съм един от съоснователите на този сайт. Занимавам се с писане на разкази и статии. Моите теми са архитектура, изкуство, литература, мода и много други. В един момент в живота си реших да пиша и от тогава не съм спрял.

No comments

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.