Menu

CreativityCocktail представя Гушко Добродушко by Z.B.

CreativityCocktail представя Гушко Добродушко

CreativityCocktail представя : Здравка Бонева в Първият Онлайн Хендмейд Базар с нейната марка Гушко Добродушко

Днес ви представяме Здравка Бонева и нейната марка и страничка Гушко Добродушко by Z.B., която е работилничка за плетива и още нещо…, както самата тя я нарича.

Тя е на 39 и е майка на две прекрасни деца – момче на 7 и момиче на 2.5 г. По професия е военен парашутист. Но започва да се занимава с ръчното плетиво на една кука като хоби. Започва преди 7 години, когато излезнала в майчинство със сина си. Исках да правя нещо с ръцете си и понеже се застудя реших, че мога да оплета на малкия “Гушко Добродушко” нещо топло. Започнах да плета първо шапки, терлички и дрешки за него. После за племенниците (които вече са 11 на брой и се радват на плетивата ми), след това и на приятели като подаръци. Всъщност в последствие те се превръщат в нейната ходеща реклама и покрай тях тя започнали да я питат дали плета и по поръчка.  Така решила, че мога да си подпомогне семейния бюджет по време на майчинството.

Творецът споделя: “Учих се от интернет и с много плетене и разплитане”. – след тези си думи тя се разсмива. След време се запалила по плетенето с мъниста на гривни и гердани, а след това продължила и с плетене на амигуруми (играчки).

CreativityCocktail представя Гушко Добродушко

Здравка продължава: “Сега според сезона плета различни неща шапки, шалове, детски дрешки,играчки, мънистени гривни и гердани, различни бижута, чанти, панери, килими, аксесоари за дома и много други на една кука.”

Тя признава, че повечето плетива са вдъхновени от децата и племенниците ми, което ги прави уникални. Здравка Бонева споделя че: “Влагам много старание, време, усилия и любов във всичко, което създавам!”

CreativityCocktail представя Гушко Добродушко

CreativityCocktail представя Гушко Добродушко

За нея плетенето е също и релакс, начин да се справи със стреса от забързаното и натоварено ежедневие.

Винаги носи в себе си кука и кълбо прежда. Тя си признава, че може да плете навсякъде и по всяко време. “И го правя”. – добавя тя усмихнато. В колата, на плажа, в парка…
Освен прежда използвам и различни материали и вдъхвам нов живот на бутилки, буркани, камъни и много други. “Понякога предметите сякаш ми говорят”.- изненадващо добавя тя и отново се усмихва.

CreativityCocktail представя Гушко Добродушко

Последните неща, които прави  и с които ще участвам на онлайн хендмейд базара са плетени панери и коледни декорации. Тя има още много страхотни и уникални идеи, подходящи и за оригинален подарък и се надява скоро да успее да ги сподели с нас. Ние също. Здравка Бонева от време на време участва и плете благотворително за различни каузи.

CreativityCocktail представя Гушко Добродушко

Накрая тя завършва така: “И както обичам да казвам на аудиторията:

Пишете, не ме жалете 🙂

Приемам лични поръчки според предпочитанията и желанията на ценителите и любителите на ръчно изработените неща.”

Повече за произведенията на Здравка можете да научите на страничката и във Фейсбук: GushkoDobrodushko.

Повече информация за Първият Онлайн Хендмейд Базар, където ще можете да закупите нещата на Здравка Бонева можете да видите тук и тук.

CreativityCocktail представя Гушко Добродушко

CreativityCocktail представя Гушко Добродушко

Влезте и разгледайте нашата галерия с различни произведения на изкуството.

Аз съм един от съоснователите на този сайт. Занимавам се с писане на разкази и статии. Моите теми са архитектура, изкуство, литература, мода и много други. В един момент в живота си реших да пиша и от тогава не съм спрял.

No comments

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.