Menu

CreativityCocktail представя Stella’sMagicStitches

CreativityCocktail представя: Stella’sMagicStitches в Първият Онлайн Хендмейд Базар

CreativityCocktail започва серия от статии, с които ще представи една част от участниците чиито уникални произведения ще бъдат представени на Първият Онлайн Хендмейд Базар организиран в България.

CreativityCocktail представя Stella'sMagicStitches

Стела Василева е една от организаторките на този онлайн базар както и създателка на нейна собствена марка – Stella’sMagicStitches. Причината за възникването на този магически бранд е нейната страст от години – плетенето на една кука. Когато създава страницата си във Фейсбук идеята и била да прави неща по поръчка. Обаче с течение на времето и тя и нейната страничка претърпяват трансформации.  Тя открива, че когато създава собствени модели нещата се получават с няколко идеи по-добре. И така излизат на пазара нейните първи авторски произведения – на дамски обувки. В последствие тя създава боти и сандали.

CreativityCocktail представя Stella'sMagicStitches

Едва на по-късен етап Стела започва да плете и играчки. В началото идеите и идват от описания по интернет, след това обаче тя набира смелост и започва да експериментира.
Сега вече създава свои собствени авторски модели на играчки. Последната и идея са играчки за гушкане, които са много подходящи по време на сън.

CreativityCocktail представя Stella’sMagicStitches

Стела Василева обаче не спира до тук тя продължава да се развива творчески и създава и дамска раница от естествена кожа по свой собствен модел, която е 100% ръчна изработка.

Според нея звучи нескромно, но аз смятам, че няма смисъл да скромничи – миналата пролет тя  организира майсторски клас за изработка на дамски обувки по неин модел. За съжаление това начинание, както повечето такива в началото си се оказва трудно и не постигна очаквания от нея резултат. Въпреки това тя не смята да се отказва и създава сайт в платформата WordPress с идеята да качва описания на български език на играчки и обувки, изплетени на една кука.

CreativityCocktail представя Stella'sMagicStitches

Стела се изявява и като журналист-блогър като прави интервюта на жени, които творят с помощта на кука. Тя дори организира и предизвикателство, или може би да го наречем конкурс? То се нарича „Плетем по картинка“с три награди, преждата за които е осигурена от фирма „Александър“, а останалите материали са от нея. Дами срокът му е до 30.11.18г. Със съжаление тя отбелязва, че напоследък не е много активна там, защото времето и е кът. Но през 2019г си е обещала да се захване по-сериозно с тази инициатива.

И за финал цитирам самият творец: Преливам от идеи, но за съжаление нямам достатъчно време да ги реализирам.

Адреса на страницата и във Фейсбук е: StellasMagicStitches.

CreativityCocktail представя Stella'sMagicStitches

Повече информация за Първият Онлайн Хендмейд Базар, където ще можете да закупите нещата на Стела Василева можете да видите тук и тук.

Stella’sMagicStitches в Първият Онлайн Хендмейд Базар

Влезте и разгледайте нашата галерия с различни произведения на изкуството.

Компютърен Сервиз

Аз съм един от съоснователите на този сайт. Занимавам се с писане на разкази и статии. Моите теми са архитектура, изкуство, литература, мода и много други. В един момент в живота си реших да пиша и от тогава не съм спрял.

2 comments

  1. Иван Ганчев каза:

    Благодаря, удоволствието е наше!

  2. Стела Василева каза:

    Благодаря за чудесната статия и възможността творчеството ми да достигне до повече хора!

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.