Menu

CreativityCocktail представя : Маргарита Мехмедалиева

CreativityCocktail представя : Маргарита Мехмедалиева в Първият Онлайн Хендмейд Базар с нейната марка Quiet books made by mom


Творецът Маргарита Мехмедалиева е 29 годишна майка на 2 момичнца. Започва да твори преди 3 години, когато поискала да подари специална тиха книжка за 1-ия рожден ден на племенника си. След дългото и безполезно ровене в Интернет пространството, решила, че сама ще направя тази книжка. Поръчва материалите и се започва-всекидневно шиене на ръка, което се проточило в продължение на месеци . Вече в края на книжката решила, че ще си закупи машина и ще я довърша с машината. Маргарита споделя: “Тук е момента да вмъкна, че машина не бях виждала, още повече да съм шила. Завърших книжката, но с този край всъщност започна едно ново начало-моята нова любов-тихите книжки.” Тази книжка наистина се харесала на детето, и до ден днешен авторката има поръчки за нея.

Три години не спира да приема нови предизвикателства, да се учи и експериментира. За  това тя използва този момент да благодари на всичките си клиенти за това, че ги има и те и се доверяват, давайки и тази възможност.

Това, което прави са основно тихи книжки, развиващи детето играчки и декорации за дома. Прави и детски комплекти по поръчка, декорации от филц, плат, коледни и адвент календари, маски, диадеми и др. Напоследък прави много кукли за куклен театър, които са истински хит сред децата. В работата си използвам качествени материали и само шити елементи с цел безопасност за децата. Елементите си изрязвам на ръка, шие на машина, а от скоро си помагам в някои от проектите със машина за бродиране.

“Mоята страст са децата-основната ми движеща сила и най-голям критик е голямата ми дъщеря-Шаная.” – споделя Маргарита. Детето и винаги разглежда нещата, които майка и прави и си дава своето експертно мнение – дали въпросният модел става, или не, какво не и харесва и какво много и  харесва.

Маргарита продължава: “Голяма част от нещата, които правя са изключително подходящи за деца със СОП, Даун, Аутизум и др. Работата ми с тези деца(преди време работех като социален работник) е един от стимулите ми. Всяко дете заслужава подкрепяща, разбираща среда и това, че моите неща се използват от специалисти в различни центрове за да подпомагат развитието на тези деца топли сърцето ми.Носи ми удовлетворение. Голямо удовлетворение!!! Щастлива съм от това, което правя, от това че нося усмивки на децата и малко тишина на техните майки.” – Усмихва се  Маргарита Мехмедалиева.

Тя се вдъхновява от децата, новите проекти, новите материали и необятните възможности да твориш. Тя признава, че : “Само друг творец може да разбере тръпката да не можеш да заспиш, от мислите за някоя идея, която не ти дава мира, да си буден в 2 през нощта, да изрязваш елементи или да шиеш мъниста. Обожавам да шия тихи книжки с приказки, един от любимите ми проекти са папки с приказки .

Маргарита изтъква, че всеки проект и носи радост и се надява следващата година да успее да предложи цял куп нови неща, надявайки се да има време за всичко, което си е намислила. В момента тя е пред много голяма крачка, изпълването на една нея мечта, като се надява тя да се изпълни в първите дни на новата година. Маргарита продължава: “И тук трябва да благодаря на моя съпруг, който се бори за моите желания и успява да изтърпя творческия хаос, който ме заобикаля.

Творецът завършва със своите мечти споделяйки, че те: “…винаги са били големи, мечтая за свое магазинче, което дава дом не само на моите произведения, но и е събрало в себе си красотите на много други автори. Истината, е че в момента изживявам една мечта-мога да творя, да уча, да се развивам и да нося усмивки на клиентите си!” А ние и пожелаваме да изпълни мечтата си!

Повече за книжките и другите произведения на Маргарита можете да научите на страничката и във Фейсбук: Quiet books made by mom.

Повече информация за Първият Онлайн Хендмейд Базар, където ще можете да закупите нещата на Маргарита Мехмедалиева можете да видите тук и тук.

Аз съм един от съоснователите на този сайт. Занимавам се с писане на разкази и статии. Моите теми са архитектура, изкуство, литература, мода и много други. В един момент в живота си реших да пиша и от тогава не съм спрял.

No comments

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.