Menu

100-годишно дърво, расте в сградата на църква

Над сто годишно дърво израства в самата сграда на православна църква в Гърция


Тази невероятна църква се намира в Самарина, Гърция, построена е през 1812 г. и е посветена на Дева Мария. Всяка година на 15 август в селото се провежда голям празник, събиращ посетители от цялата страна.

В един момент в църковният храм на един от покривите се захваща малко борово дърво и започва да расте и сега то се издига величествено над църквата! Дървото е на повече от 100 години.

Самарина е планинско село от окръг Гревена, едно от най-високо разположените села в Европа, построено на около 1600 метра надморска височина. Също така е известно като най-голямото село в Гърция и всяко лято е пълни освен с местните жители и с много посетители. Околностите и пейзажите са идеални за любителите на планините, горите и природните красоти. И да не забравяме дървото израстнало върху църквата.

Ето ви и малко информация: Google maps координати за Самарина: 40.1045001,21.013706 за тези, които искят да го посетят и Facebook.

Аз съм един от съоснователите на този сайт. Занимавам се с писане на разкази и статии. Моите теми са архитектура, изкуство, литература, мода и много други. В един момент в живота си реших да пиша и от тогава не съм спрял.

No comments

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.