Menu

Изложба на Антон-Константин Анастасов

Изложба на Антон-Константин Анастасов

Тишината във времето и пространството – SILENCIA – изложба на Антон-Константин Анастасов в галерия “ [a] cube”

Темата на тази изложба, на талантливия, млад художник – Антон-Константин Анастасов, е свързана с тишината. Тази сила, която свързва времето, която „тече”, а  именно нашето минало, бъдеще и настоящият ни ден.
Изложбата бе открита на 15-ти май и съдържа както нови, така и стари произведения на изкуството от Антон-Константин.

Нашият ум е интересен инструмент и се налага понякога да се преоткрие истински в тази точка, в която времето не съществува. Времето е изчезнало, когато няма ‘’било’’ или ‘’ще бъде’’, когато властва тишината, плашеща и мамеща едновременно, със своите скрити тайни.

В тези си моменти ние разбираме какви сме, какво представляваме, какво искаме. Често обаче същите мигове бързо се губят в тишината на безвремието, а ние се стремим постоянно да ги върнем.
Мнозина се удивляват от уникалния стил и излъчването на картините на младия артист. Произведенията на Антон-Константин обединяват стилистични нюанси от:  дарк готик, вуду арт, хорър, сюрреализъм. Не са нито мрачни, нито „стряскат” с това, както мислят някои хора.

Те просто показват мистиката на живота в неговите отсенки отвъд обичайното. Самият художник, смята, че в тях има повече мистика, отколкото ужаси, и продължава интензивно да се наслаждава на това, което истински обича да прави-да рисува, защото вярва, че в това е смисълът на неговия живот. Вдъхновява се от сънищата и илюзиите, които са част от тайното измерение на ума. Именно затова стилът му е близък до сюрреализма.  Всъщност аз бих избрал готически сюрреализъм, но това само „одрасква повърхността.”

Изложба на Антон-Константин Анастасов

Тишината във времето и пространството – SILENCIA – изложба на Антон-Константин Анастасов в галерия “ [a] cube”

Антон-Константин (Anton-Constantin’s art) е един  наистина млад художник.

Той вече е на 19 години и до момента е имал цели 5 самостоятелни изложби –няколко в „ A cube contemporary”, както и в други галерии като „Zелена art gallery” и  Галерия „Етюд“, намиращи се в София.

Негови картини са гастролирали и извън страната ни, както информирахме и в предишни статии, посветени на художника. Те са в град Атънс, САЩ, щата Джорджия,  в Галерията за съвременно изкуство „Trio Contemporary Art Gallery“, като част от композицията „Призрак“. Твробите му са и в галерия „Darkerant“, разположена в Германия. Някои от неговите произведения  са използвани в компютърните игри „Downfall“ И „Lorelai“ на Рем Микалски.

Изложба на Антон-Константин Анастасов

Ще можете да видите настоящата му експозиция  до 15 юни 2019 г.,  на улица „Любен Каравелов“ 9, от вторник до петък , от 12:30 -18:30, а в събота- 11:30 -13:30 / 14:30 – 17:30 ,и в неделя по уговорка.  Почивният ден на галерията е понеделник. Входът  за изложбата  е свободен.

Сервиз и ремонт на компютри, лаптопи, монитори.

Аз съм един от съоснователите на този сайт. Занимавам се с писане на разкази и статии. Моите теми са архитектура, изкуство, литература, мода и много други. В един момент в живота си реших да пиша и от тогава не съм спрял.

No comments

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.