Menu

Солунските съзаклятници – Премиера

СОЛУНСКИТЕ СЪЗАКЛЯТНИЦИ
от Георги Данаилов

постановка: Анастасия Събева

сценография и костюми: Ада Паунова

музикални аранжименти: Добромир Кисьов

хореограф: Александър Манджуков

тийзър: Елена Николаева

Участват студенти IV курс „Актьорство за драматичен театър“,
клас доц. д-р Пенко Господинов

Александра Майдавска, Анна Янева, Атанас Петков, Богдан Бухалов, Бохеми Везирова, Васил Илиев, Владинелла Кацарска, Георги Караиванов, Димитър Сулев, Ели Колева, Илияна Гекова, Кристиян Негалов, Мартина Троанска, Неделин Найденов, Тодор Кирилов и Николай Владимиров

На този пуст къс земя, наречен Балкански полуостров, на който хората са страстни, вълнуващи и крайни; любовта се превръща в омраза, а животът – в смърт; на който всеки ден се чудим ще ни има ли до следващата година, а войните от последното столетие са повече от мира… за този пуст, неугледен, нещастен къс земя се борят и Солунските съзаклятници. Ние, хората от Балканите сме толкова близки, толкова еднакви в страстите, омразата и любовта си, но за хилядолетната си история все не се научаваме да живеем заедно… най-вероятно именно защото толкова много си приличаме… Когато трябва да кажем „Солунските съзаклятници“ пиеса за какво е, мисля, че е история, която да ни напомня това.

Анастасия Събева

Спектакълът е спечелил Проектната програма на НАТФИЗ в категория “Драматичен театър”.

За мен е хоби да изразявам себе си чрез поезията си, взимам участие и в статиите. Творчеството ме прави щастлива, ето затова бих желала да споделя това щастие с вас.

No comments

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.