Menu

Добре дошли в Дисмаленд – Един дистопичен тематичен парк

Добре дошли в Дисмаленд: Първи поглед върху новото изложение за изкуството на Banksy,  в дистопичния тематичен парк

Зад стените на изоставеният морски курорт в Уестън-Супер-Мар, Великобритания, се развива мистериозното строителство през последния месец, включително мрачно изглеждащ замък, подобен на този на Дисни, както и огромно с цветовете на дъгата, оплетено в пластмаса колело, което предполага нещо голямо. Подозрението и очакването около необикновената дейност, приписвана на легендарния художник и провокатор Банкси, ескалират до очакванията свързани с Уили Уонка.

Спектакълът ще бъде открит като място за внезапно появяващи се изложби  под формата на апокалиптичен тематичен парк, наречен Dismaland („Най-разочароващата нова атракция на посетителите в Обединеното кралство“), който ще бъде отворен за обществото в продължение на пет седмици.


Dismaland бе отворена отдавна още през лятото на 20015-та година, като то включваше поредица от събития, включително шоу на Pussy Riot и Massive Attack. Но си заслужава днес да си спомним за него.


Информация: 
BanksyDismaland и ThisIsColossal.

Аз съм един от съоснователите на този сайт. Занимавам се с писане на разкази и статии. Моите теми са архитектура, изкуство, литература, мода и много други. В един момент в живота си реших да пиша и от тогава не съм спрял.

No comments

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.