Menu

Арт инсталация “Цвета на времето”

Арт инсталация “Цвета на времето” е като навлизане в матрица на дъгата

TOYAMA – първият знак за цвят озари небето. Това се случи в 06:30 часа на 16 ноември 2017 г. и вдъхновението за “Цвета на времето” на практикуващият в Токио художничка Емануела Мауре започна. След 799 минути работа на екипа му, 99 цвята. И сега в 19:49. се появи астрономическото затъмнение и съответно последният оттенък – 100, черно е записан в префектния музей на изкуството и дизайна на Тояма, И там можете да видите този поток от време, който се възприема от постоянното пътешествие на 100 цвята.

На част 2 от изложбата за откриване на церемонията по награждаване бяха представени дърво, метал и нови предни материали, но “Цвета на времето” на Мурео доказва красотата на материала като хартията. “Time Color” препокрива сензорния елемент (цвят) с математически (време).

Приблизително 120 000 цифри от “0” до “9” и  един “:” символ – тези фигури, подредени в решетките, изглеждат плътни, но просто изразяват движението на протоколите. секундите, часовете, дните, годините, милисекундиге и дори по-малки.  100 пласта от инсталацията преминават от ляво на дясно а горният слой започва да бледнее, когато слънцето изгрява. Хартиените фигури постепенно потъмняват, докато следваме фигурния тунел и инсталацията достига тъмнина. в 19:49 ч. астрономическата тъмнина се вижда от първия цвят на на художничката или последният с който приключи – черно.

В тунела вътрешното небе е боядисано с красива градация. Цветният поток плува именно тук. А пътувайки през него, времето е едновременно осезаемо, силно, преобладаващо и смирено.

Информация: EmmanuelleMoureauxTad ToyamaAdhocFoto и DesignBoom.

Аз съм един от съоснователите на този сайт. Занимавам се с писане на разкази и статии. Моите теми са архитектура, изкуство, литература, мода и много други. В един момент в живота си реших да пиша и от тогава не съм спрял.

No comments

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.