Menu

Фотографии изглеждащи като картини

Когато фотографиите изглеждат като картини: Мечтани пейзажни снимки


Белгийският фотограф Леонард Мизон (1870-1943) се обучава като инженер, преди да открие своето призвание – фотографията. Израснал в Гили, Белгия, фотографът е пътувал из цялата си родина и извън нея, за да улови пейзажите и хората на Европа в пиктолистичен стил.

Фотографиите, характеризиращи се с меки, живописни сцени, са създадени чрез алтернативни печатни процеси, които използват материали като масло и гумен бикромат. Пиктолистическото движение от края на 19-ти и началото на 20-ти век се стреми да издигне фотографията до нивото на други художествени изкуства като рисуването и скулптурата.

Мизон казва: “Небето е ключът към пейзажа.”

Тази философия е ясна в много от изображенията на фотографа, често изпълнени с облаци, рано сутрин или лъчи на слънчева светлина. Художникът успява да улови обектите си в драматична, насочена светлина, осветявайки фигури отзад, което довежда до ефекта на ореола. Предпочитайки бурните метеорологични условия, Мизън често фотографирал хората, които се движели по улиците под чадърите или се придържали към нещо издържайки на поривите на зимната виелица.

Информация: DesignYouTrust. 

Аз съм един от съоснователите на този сайт. Занимавам се с писане на разкази и статии. Моите теми са архитектура, изкуство, литература, мода и много други. В един момент в живота си реших да пиша и от тогава не съм спрял.

No comments

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.