Menu

Изкуство с растящи филцови гъби

Изкуството на филцовите гъби “отглеждани” в блюда на Петри показва неочаквано сладката страна на мухъла

Повечето хора гледат на мухъла, подобно на вида, който се появява като спори на старите хлябове. Не и художничката Елин Томас. Тя отдава почит на бухналата гъбичка чрез своето влакнесто изкуство. Използвайки техники, включително плетене на една кука, бродиране с игла и обикновено бродиране, тя създава единствените по рода си блюда на Петри, които наистина изглеждат плесенясали. Плитките съдове са пълни до ръба с изящни текстури – включително бухнали такива и подобни на коса спори, които ви изкушават да ги докоснете. Изглеждат пухкави като плюшени мечета и също толкова сладки.

Гъбичките са достатъчно малки, за да ги държите в дланта си. Често заемат осем-инчова стъклена чиния с натъпкана филцова основа в светъл или тъмно сив цвят. Неутралното място е, където работата на Елин Томас оживява в плетени форми, шевове и други деликатни предмети, приличащи на живи организми. Тези елементи са ръчно зашити към филц и цялото нещо се държи на място с лепило.

В допълнение към своите блюда на Петри, Томас създава аксесоари, вдъхновени от мухъла, като например специални пръстени за партита и важни събития целящи да изпъкват.

Информация:  Elin ThomasEtsy shop и MyModernMet.

Аз съм един от съоснователите на този сайт. Занимавам се с писане на разкази и статии. Моите теми са архитектура, изкуство, литература, мода и много други. В един момент в живота си реших да пиша и от тогава не съм спрял.

No comments

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.