Menu

Картини от гвоздеи

Картини от гвоздеи

Доминик Норт на Пиронено изкуство Доминик Норт на Пиронено изкуство

Малцина така майсторски въртят чука като Маркус Левайн. Въоръжен с хиляди пирони и чук този художник създава огромни платна изобразяващи фигури и най-вече хора – пиронено изкуство. Плавните линии на човешкото тяло, сенките, обема – всичко това е пресъздадено с помощта на обикновените пирони.

Жан-Клод Ван Дам Пиронено изкуство Жан-Клод Ван Дам Пиронено изкуство

Самият Маркус Левайн (Marcus Levine) се нарича не художник а скулптор. За създаването на всяка от неговите невероятни картини той работи в продължение на няколко седмици, а понякога и месеци, и със сигурност използва хиляди пирони. За основит на Левайн използва дървен панел, боядисан в бяло, а за обект на изкуството в по-голямата си част използва човека. Ливайн. Скулптура споделя: “Аз съм особено заинтересован от линиите на човешкото тяло. Много ми харесва как изящно танцьорите да намерят необходимата позиция, в който нашето тяло изглежда особено прекрасно.”

Шадан Пиронено изкуство Шадан Пиронено изкуство

“Първоначалната ми идея беше да си намеря някакво занимание с пироните и да направя нещо абстрактно, но въпроса как бруталните метални пирони могат да пресъздадат меките извивки на човешкото тяло, привлече цялото ми вниманието. Отне ми няколко години, за да постигна майсторство и да реализират своите идеи в реалността, без да губя много време.”

nail-art-04 Ал Пачино Пиронено изкуство

“В моята работа все още има дял от абстрактното изкуство. Въпреки това, аз се опитвам да използвам гвоздеите, не само като средство за предаване на идеи а и като част от това изкуство, и поради това, в някои мои творби аз ги комбинирам с различни материали, като дъб, стомана и дори камък. При моята работа много голяма роля играе светлината. Понякога възприемането на една скулптура е много различно в зависимост от това как светлината пада върху нея.”

nail-art-05 Пиронено изкуство

В допълнение към абстрактните човешки фигури Маркус Левайн също създава и няколко портрети с пирони, които са на известни хора, като Арнолд Шварценегер, Жан-Клод Ван Дам, Ал Пачино, Шада (един танцьор от Иран) и други.

nail-art-06 Маркус Ливайн и неговото пиронено изкуство

Насладете се на галерията, което подбрахме специално за вас.

nail-art-07 Пиронено изкуство

nail-art-08 Вини Джоунс в Пиронено изкуство

Пиронено изкуство Пиронено изкуство

nail-art-10 Арнолд Шварценегер в Пиронено изкуство

nail-art-11 Норт в Пиронено изкуство

nail-art-12 Пиронено изкуство

nail-art-13 Шарлота Пиронено изкуство

nail-art-15 Пиронено изкуство

nail-art-14 Пиронено изкуство

nail-art-16

Автор: Иван Ганчев

Аз съм един от съоснователите на този сайт. Занимавам се с писане на разкази и статии. Моите теми са архитектура, изкуство, литература, мода и много други. В един момент в живота си реших да пиша и от тогава не съм спрял.

No comments

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.