Menu

Оранжев цвят – комбинация от страст и свежест

Оранжев цвят – страст и свежест

Оранжевият цвят е съставен цвят, който се получава при смесването на два основни цвята – жълто и червено. Този цвят съчетава в себе си екстравагантноста и импулсивността на червения цвят с интуитивността на жълтия цвят. Цветът излъчва топлина и увереност. Оранжевото е оттенък на огъня и създава комфорт и уют. Придава нотка на свежест и разказва за тропиците с аромат на свежи портокали. Цветът напомня на хората за лятото и копнежът по нови приключения. С този цвят хората изразяват своето щастие и жизнерадостност.

Оранжевият цвят би могъл да се съчетае успешно с останалите цветове от гамата. В комбинация със зеления цвят в картина създава усещането за разтваряне и освежаване. С този цвят всичко се ражда отново. Това е ново начало, свежест, аромат и мирис на лято. Оранжевият цвят присъства на всякъде. Използва се за декорация на мебели, дрехи, интериор и екстериор, и в осветлението. Една прекрасна комбинация е съчетанието на оранжев цвят с кафяв. Тук настроението преминава във есенно, задаради кафявото. Друга хубава комбинация е черно и оранжево. Това е кантраст между мрак и светлина, добро и лошо и смях и тъга.

Оранжевото придава игрива нотка и закачливо настроение в картини и пейзажи. Провокира хората да изразят своета щастлива емоция, т.е. да се отворят за света на около и да приемат новото в живота с позитивна нагласа. Оранжевото топли и зарежда със своета весела непринуденост. В комбинация с розовия цвят показва богатството и многообразието на червено-розовата гама. Тук този цвят излъчва приятна закачливост и енергичност.

Ако искате да бъдете щастливи и настроение, заредете се с емоциите, които оранжевият цвят излъчва. Тези хубави емоции ще тонизират вашето тяло и ще помогнат да намерите вашето щастие. Човек е щастлив, когато не се страхува да приеме новите предизвикателства, които животът му предлага. Оранжевото стимолира разгръщането на потенциала и проправя път на новото. Ако си новатор и експериментатор избери да носиш оранжев цвят.

Снимки: PixabayAll4desktopHannahlinhflower2Pixabay

 

Казвам се Елица Пелева и съм художник. За мен изкуството е начин на живот. Завършила съм специалност сценография-декори и костюми в НБУ-бакалавър. Развивам се в областта на живописта, завършила съм магистър-живопис при професор Николай Майсторов в НБУ.

No comments

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.