Menu

Пера превърнати в изкуство

Да изрежеш перата в сложно изкуство


Живеем в свят, в който постоянно се създават все нови и нови форми на изкуство. Тези пера, от които е създаден  този вид изкуство са истински. Всяко парче е укрепено, за да бъде по-здраво, но това, което виждате всъщност е истинско перо, непроменено, небоядисано. За да запазят естествените криви на перата, те са разделени  от белия им фон с помощта на неръждаеми игли. Това създава различни сенки в зависимост от посоката и качеството на светлината, която свети.

Художникът Крис Майнард не използва лазери, за да оформя перата, въпреки че много хора мислят така и му задават този въпрос.  Той предпочита интимното докосване като прави всяка резка с малки хирургически скалпели и ножици за очни операции.

Птиците сменят перата си всяка година и разбира се им растат нови. Художникът споделя: „Използването на такива пера в моето изкуство означава, че птицата, която ги е оставила, е все още жива. Животът е суров, всички ние умираме и понякога трябва да убиваме неща, за да ядем и да живеем. Перата представляват малко нежност сред страданието в този свят. Чувствам, че един от начините да се справиш с грубостта на живота е да добавиш малко хумор, което можете да видите в някои от моите произведения на изкуството. Перата също представляват един вид полет, нещо, което можем да направим с нашите тела, но само в нашите мечти. Така те стават важни символи на надежда и трансформация.“

Цените на тези произведения на изкуството започват от  1200$.  А самият художник е благодарен за това, че неговото изкуство е намерило меко място в сърцата на хората по света.

Информация: BoredPandaFeatherFolio и Instagram FeatherFolio.


Аз съм един от съоснователите на този сайт. Занимавам се с писане на разкази и статии. Моите теми са архитектура, изкуство, литература, мода и много други. В един момент в живота си реших да пиша и от тогава не съм спрял.

No comments

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.