Menu

Призрачната градина: Архитектура от телени мрежи

Призрачната градина: Духът на класическа архитектура от телени мрежи обитава Абу Даби

tresoldi-wire-mesh-architecture-1 Призрачните висящи градини създадени от телена мрежа!

Изглеждащи като призрачен образ на структури, които отдавна са били покрити от настоящата реалност, тези архитектурни творения на изкуството от телени мрежи обхващат над 75 000 квадратни метра пространство за събития в Абу Даби. Начинът, по който се прелива мрежата между прозрачност и непрозрачността, зависи от начина, по който е наслоена, как е съчетана с решетката, давайки и базирана на светлината проекция. Тя е едновременно физически и триизмерно съществуваща, изработена в пълномащабна скелетна форма, за да си представите съществуването на структури а не толкова да ги осъществи на практика.

tresoldi-wire-mesh-architecture-2 Архитектура от телена мрежа.

Художникът Едоардо Трезолди преди този си проект възкреси за нов живот старата църква в Пулия, Италия, разрушена от земетресения през 13 век точно там, където някога е стояла, което позволява на посетителите да разберат как структурата е взаимодействала с мястото, на което се е намирала преди и след унищожението си. Този път Трезолди изважда цяла поредица от архитектурни скулптури, заедно с летящи птици и кубчета, които висят стабилно във въздуха.

tresoldi-wire-mesh-architecture-3 Арти инсталация на призрачни градини от телена мрежа.

Инсталацията в Абу Даби действа като декоративна площадка за кралско събитие, на което присъстваха 1900 гости от целият ​​Близък Изток, и отне три месеца, за да бъде завършена. Като така творецът всъщност създава първата си толкова голяма инсталация за вътрешно пространство. След събитието някои от структурите ще бъдат преместени и обединени наново на обществени места в столицата на ОАЕ, включително музеи, паркове и университети.

tresoldi-wire-mesh-architecture-4 Призрачните градини в Абу Даби

Много от тези форми напомнят на предишните творби на Трезолди. Той създава и фигуративни скулптури от телени мрежи. Можете да видите еволюцията на неговия процес в неговия профил „Бехансе“ /Behance/.

tresoldi-wire-mesh-architecture-5 Призрачните градини на Трезолди

Информация и снимки: weburbanist.com.

tresoldi-wire-mesh-architecture-6

tresoldi-wire-mesh-architecture-7

tresoldi-wire-mesh-architecture-8

tresoldi-wire-mesh-architecture-9

Аз съм един от съоснователите на този сайт. Занимавам се с писане на разкази и статии. Моите теми са архитектура, изкуство, литература, мода и много други. В един момент в живота си реших да пиша и от тогава не съм спрял.

No comments

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.