Menu

Рени Стефанова – мистичен сюрреализъм и реално докосване

Рени Стефанова започва да рисува от малка. Магията на това изкуство я пленява още от детска възраст. Като всяка малка принцеса тогава тя рисува принцеси на всеки лист хартия, който намери. Рени буквално рисува това, което усеща; това, което и е на сърцето. Така например възниква цикълът „Дървета“, които ще видите тук. Поради тази причина тя често предпочита сюрреализма, макар че реализмът също се среща като стил в картините и. Той като стил дава повече свобода на въображението и да се развихри. Тя се вдъхновява най-вече от емоцията на момента. И когато има порив просто грабва четката, и го пресътворява в нов шедьовър. Естествено, най-силната емоция, която и влияе е любовта.
Тук ще ви запознаем с още няколко от нейните картини, а повече за художничката можете да прочетете в интервюто с нея : Интервю с художничката на душата Reni.

Дамата в синьо

Аз съм един от съоснователите на този сайт. Занимавам се с писане на разкази и статии. Моите теми са архитектура, изкуство, литература, мода и много други. В един момент в живота си реших да пиша и от тогава не съм спрял.

No comments

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.