Menu

Скулптури от пера

Сложни скулптури от пера

Британската скулпторка Кейт Макгуайър грижливо подрежда птичи пера във възли, бобини и вълни, за да създаде очарователни скулптури.

“Събирам, сверявам, използвам повторно, наслоявам, обелвам, прогарям, разкривам, откривам, питам се, дублирам, играя си и фотографирам”.-това споделя за своето изкуство Кейт.

А в уебсайта си добавя още за себе си в трето лице:

“Израстването и в Норфолк Броудс, помага за нейната връзка с природата и очарованието и от птиците, които се възпитават в нея от ранна възраст, като в произведенията си на изкуството тя отново повтаря темата за птиците и материалите свързани с тях. След като завършва Кралския колеж по изкуство през 2004 г., нейните скъпи скулптури са изложени в галерията Saatchi Gallery (London), the Museum of Art and Design (New York), Musée de la Chasse et de la Nature (Paris) и отскоро в Glasstress , официално допълнително събитие към биеналето във Венеция.

Информация: Kate MccGwire и TheInspirationGrid.

Аз съм един от съоснователите на този сайт. Занимавам се с писане на разкази и статии. Моите теми са архитектура, изкуство, литература, мода и много други. В един момент в живота си реших да пиша и от тогава не съм спрял.

No comments

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.