Menu

Сюрреалистични устни: Илюстрации

Илюстрации на сюрреалистични устни от българина Христо Дагоров

Има три неща, които трябва да наблюдаваш докато общуваш с жена и те са разположени във формата на триъгълник. Те се намират над пбадичката и се наричат очи и уста. За устните ни споделя своята гледна точка илюйстраторът и дизайнер на мебели от български произход Христо Дагоров.

“Роденият на 25 ноември 1970 г. в София, Христо Дагоров имигрира през 1977 г. с родителите си и с по-големия си брат в Швейцария. След като осъзнава, че ще стане художник и дизайнер, Христо се премества в първото си студио през 1989.

Той прекарва първите си години, като създава хиперреалистични картини на разнебитени машини, прилагайки различни техники (масло, водни цветове, акрил и др.). Техниката му за работа с акрилна боя е много радикална версия на понтилизма. При която използва само 5 цвята – кадмиево жълто, кадмиево ярко оранжево, кадмиево червено, небесносиньо и така нареченото парижко синьо (вместо черно) – и цинково бяло (само за осветление на небесносиньото) без да ги смесва. Съвсем наскоро обаче Христо се умри от чистият хиперреализъм и започна да се слива и покрива различни обекти, създавайки сложни образи с хипнотизиращ ефект върху зрителите.

Христо е най-известен със сериите си, които оживяват със своя зрял стил, който превръща сложността в органичен растеж. Той не вижда себе си като хиперреалист, сюрреалист, нито част от друго общо художествено направление. Христо Дагоров предпочита да бъде наясно  със себе си и човек.” – споделя той в сайта си.

Информация:  Christo Dagorov и TheInspirationGrid.

Аз съм един от съоснователите на този сайт. Занимавам се с писане на разкази и статии. Моите теми са архитектура, изкуство, литература, мода и много други. В един момент в живота си реших да пиша и от тогава не съм спрял.

No comments

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.