Menu

Защо картините са важни в интериор дизайна ?

Защо картините са особено важни за интериор дизайна на стаята?

Картинка от: House & Homes Palm Springs Home Staging

Твърде често в дизайна на интериора, забелязваме изкуството на стената, което се разглежда като финален штрих. Него често хората го оставят на последно място, много дълго, след като последният слой боя е изсъхнал по стените и всички мебели са подредени изкусно, ако изобщо се разглежда като опция. Но ние сме тук, за да излезем с твърдението, че с премахването на изкуството и особено картините от стените, вие изпускате невероятни дизайнерски възможности. Когато бъде избрани обмислено, разположената на дясната страна картина или друг вид изкуство за стените могат да подсигури излъчването на цялата стая. Смея да го кажа и наистина го мисля – стенното изкуство и картините в частност имат най-голямо значение в интериор дизайна на една стая. Въпреки това, ако все пак сте малко нервен, за да им дадете такава видна роля в дизайнерските си планове, не се притеснявайте. Използвайте тази публикация като ръководство за това как точно да избирате произведения на изкуството, които да съответстват на вашето съществуващо пространство и ще  се сдобиете с един хармоничен интериор.

Картинка от: Amy Lau Design

Една картина осигурява моментална цветна палитра

Изборът на цветова палитра може да бъде един от най-трудните фактори при проектирането на вашия интериор. Размерът на различните нюанси на боята, които се предлагат в местния магазин за домашни подобрения, може да изглежда абсолютно безкраен. Може да е трудно да се ограничат възможностите в цветовете, които най-добре отговарят на вашето виждане за пространството.

Картинка от: Olympic

Най-добрият ни съвет е да оставите размишленията за това, как да боядисате у дома си зад гърба си и да се фокусирате върху търсенето на стенно изкуство за помещенията ви. След като намерите картина или друго произведение на изкуството създадено за стена в което ще се влюбите, можете да ги използвате като вдъхновение за евентуалната цветова гама на вашата стая.

Картинка от: Еtsy

Вашата първа стъпка е да изберете два или три нюанса от картината, които бихте искали да включите във вашия декор. Изберете един доминиращ цвят, както и няколко допълнителни нюанса, които искате да извадите като акценти. Тогава потърсете онези цветове в елементите, които използвате, за да украсите пространството си. Ако имате нужда от допълнителна помощ, можете да използвате приложение като  ColorSnap, което ще ви позволи да съчетаете тези цветове със съответните нюанси на боята.

Картинка от: Emily Johnston Larkin

Картината създава фокусна точка

Картинка от: Cristi Holcombe Interiors, LLC

Един от основните принципи на интериорния дизайн е, че всяка стая се нуждае от фокусна точка или от един елемент на дизайна, който незабавно ще привлече окото в пространството и ще даде на зрителя представа какво да очаква. От само себе си се разбира, че една картина може лесно да изпълни тази задача.

Представете си любимите си произведения на изкуството, висящи над камината във вашата всекидневна например, или стоящи гордо над леглото във вашата спалня. Като алтернатива е и една креативна стена във формата на галерия може лесно да донесе уникален привкус в една по-традиционна трапезария или пък няколко окачени гоблени може да ви накарат да се чувствате уютно в мястото ви за четене.

Когато избирате стенно изкуство или по специално картина като фокусна точка за вашето пространство, най-важното е размерът и. Ако е твърде малка, ще се размаже на фона на околните мебели, ако произведението на изкуството е твърде голямо, ще изглежда така, сякаш се разпростира прекалено много. Уверете се, че сте извършили измервания на наличното пространство на стената си, за да знаете колко място имате на ваше разположение.

Картинка от: Mead Design

Картината носи усещане за пълнота

Картинка от: NewWaveArtGallery

Не забравяйте, че не всички произведения на изкуството създадени за стена са равни. Докато някои парчета могат да бъдат двуизмерни картини или нещо подобно, трябва да се опитате да намерите картина за вашата среда, за да допринесете за внасянето на различно усещане за пълнота в пространството.

Картинка от: BigChill

Освен картини и принтове, трябва да обмислите и варианти като скулптури или сенчести кутийки, които могат да добавят известна дълбочина в стаята. Ако вашият стил е по-авангарден, бихте могли да помислите и да направите малка смесена медийна инсталация, включваща екрани и дигитално изкуство.

Картинка от: AliExpress

Тези допълнителни късчета текстура могат да помогнат да добавите толкова необходимото визуално тегло към вашия интериор, което ще ви помага да определите тона на стаята или как се чувствате. Имайте предвид, че грубите текстури са по-склонни да направят пространството да се чувства интимно и заземено, докато гладките текстури придават по-тънък тон в стаята.

Картинка от:

Стенното изкуство прави стаята да изглежда завършена

Картинка от: Something Fishy

Помислете за някои от интериорите, които сте виждали. Може би първият ви апартамент по време на следването ви в университета или пък първото ви жилищно помещение след завършване на училище. В повечето случаи тези пространства се чувстват малко груби сякаш недовършени. Причината е че те са били предимно с бели голи стени.

Картинка от: HgTv

Изкуството на стените е този завършен елемент, който може да ви помогне да  почувствате пространството пълно. Това е малкото допълнително докосване, което може да помогне на пространството ви не просто да изглежда функционално, но да изглежда така, сякаш би трябвало да бъде на страниците на списание за интериорен дизайн.

Картинка от: IsDsgn

Ключът е да изберете една картина или каквото и да е произведение на изкуството за стената, които се вписват в стил за декорация, който вече сте избрали за стаята. След това всичко е свързано с избора на декор, който обичате и ще се радвате, че вашето произведение на изкуството ще виси на стената ви в продължение на много години напред.

Картинка от: ImgSave

Изкуството на стената не трябва да бъде последното парче от пъзела, когато украсявате ново пространство. В съзнанието ни, картината или изкуството изобщо трябва да са най-важни, когато става дума за интериорен дизайн. Това е така, защото когато се използва правилно могат да осигурят отлична отправна точка около която да можете да планирате останалата част от стаята. Вземете тази статия като ваше ръководство за това как правилно да изберете и да включите стенното изкуство във вашия интериор дизайн и ще свършите тази работа като професионалист. Ако желаете помощ ние сме готови да помогнем, потърсете ни на нашите имейли.

Картинка от: DlMon

Аз съм един от съоснователите на този сайт. Занимавам се с писане на разкази и статии. Моите теми са архитектура, изкуство, литература, мода и много други. В един момент в живота си реших да пиша и от тогава не съм спрял.

No comments

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.