Menu

CreativityCocktail представя : Елфите 007

CreativityCocktail представя : Елена Тодорова и нейният бранд Елфите 007 в Първият Онлайн Хендмейд Базар

Елена Тодорова е в прекрасната си възраст- малко след 50-те. Като малка била заинтригувана от бродериите на майка си. Тя и показвала един или друг бод, рисувала и опростени мотиви, които тя да бродирам. Но всичко започнало,когато след 11 клас баба и я научила да плете на една кука. Тя обаче не била майстор. Скоро Елена открила, че тя не може да и помогне да открие как се получават един или друг вид плетка. Елена споделя: “И тогава започнах да търся, да прерисувам и да копирам плетки, кройки и интересни ръчно изработени дреболии. И това във време, когато Интернет прохождаше, а Фейсбук изобщо нямаше. Започнах да майсторя, но винаги прибавях нещо от себе си към готовите схеми, защото исках да е нещо по-различно, невиждано.”

Изработеното започнало да се появява като елементи в дрехите и или в интериора у дома и. Другата и баба и двете нейни възрастни приятелки и помогнали да научи още много тънкости.

Години по-късно Елена Тодорова открива декупажа, картичките и моделирането с глина, но сърцето и си остава при плетенето на една кука и бродерията. Творецът продължава: “Прибавих и сатена, органзата и панделките и понеже обичах дребните детайли, а не обемните неща се насочих към бижутата. А обичта към децата ми помогна да приложа наученото в детски аксесоари и играчки.”

И така, въпреки забързаното ежедневие, изпълнено с много задачи, се появават новите и неща, вдъхновени от една или друга техника. Тя не се ограничава в това отношение и продължава да търся и открива нови начини за изпълнение на идеите си.

Елена приключва със следните думи: “Моите приятелки винаги са очаровани, когато за някакъв празник получат дреболии, ръчно направени от мен. А аз съм щастлива, че мога да доставя радост и да прибавя частичка красота около себе си.

Повече за Елена и нейните произведения на изкуството можете да видите на страничката и във фейсбук: Елфите 007.

Повече информация за Първият Онлайн Хендмейд Базар, където ще можете да закупите нещата на Елена Тодорова можете да видите тук и тук.

Аз съм един от съоснователите на този сайт. Занимавам се с писане на разкази и статии. Моите теми са архитектура, изкуство, литература, мода и много други. В един момент в живота си реших да пиша и от тогава не съм спрял.

No comments

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.