Menu

Джаз вечер в бар-галерия Арт Е Факт

Петък вечер – джазова вечер в бар-галерия Арт Е Факт

Михаил Йосифов и Арнау Гарофе

Седнахме с приятелите  малко след 20:00 в любимият ни бар-галерия Арт Е Факт. Обстановката бе невероятна и обслужването перфектно. От стените сякаш ни наблюдават весело невероятните картини на художничката Илиана, а компания им правят уникалните стихове на Елена Бакърджиева. Поръчахме си, каквото пожелахме от менюто. Препоръчвам ви чая и сандвичите и все пак тук никой не идва за да се наяде или напие, това са по-скоро необходими неща, за да се чувствате удобно. Тук човек идва да нахрани душата си. И именно това бе причината да дойдем в този ден. Днес на 02.02.2018 щяхме да се насладим на музиката на Колаборацията между Gerry Mulligan и Chet Baker. Което само по себе си за мен си беше голямо събитие, но черешката на тортата идваше със изпълнителите:eдинственият по рода си тромпетист – Михаил Йосифов, неповторимият саксофонист – Арнау Гарофе и разбира се Димитър Карамфилов – контрабас и Атанас Попов – ударни инструменти. В заведението цари леко приповдигната атмосфера. А един от приятелите ми Ники Миланов /фотограф/ се приготвя за снимките. Днес той стартира един от проектите си, които мечтае да реализира от много време – да направи серия от фотографии на най-добрите джаз музиканти в България. Музиката започва. И откровено казано се чувствам на седмото небе. Звучните трели на тромпета в дует с елегантното изпълнение на саксофона са просто зашеметяващи. А когато се включи успокояващото звучене на контрабаса и разбиващите тонове на барабаните останах без думи. Ще добавя още, че соловите изпълнения бяха просто незабравими. Ритъмът се извиваше във въздуха и моята душа танцуваше под неговите звуци както никога до сега. Снимките на Николай Миланов можете да видите веднага, за да усетите поне малко от духът, който витаеше онази вечер. Арт Е Факт е място за истинските ценители, не просто на джаза, а на изкуството изобщо.

Михаил Йосифов във вихъра на музиката

Информация: Facebook Арт Е ФактArtSouvenirs и Facebook Николай Миланов.

Атанас Попов


Димитър Карамфилов

Арнау Гарофе

Тромпетист- Михаил Йосифов, саксофонист – Арнау Гарофе, Димитър Карамфилов – контрабас и Атанас Попов – ударни инструменти.

Аз съм един от съоснователите на този сайт. Занимавам се с писане на разкази и статии. Моите теми са архитектура, изкуство, литература, мода и много други. В един момент в живота си реших да пиша и от тогава не съм спрял.

No comments

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.