Menu

Гласът на България и елиминациите – Виктория Стоичкова и Никола Здравков

Гласът на България и вокалните двубои – Виктория срещу Никола

Чудех се кога ще отпадне Виктория Стоичкова, защото усетих, че журите определено не е съвсем наясно с нейният тип музика. И аз съм наясно с едно, че в тези формати се прави какво ли не. Например събират се дуети, триа и квартети за да излезат от неудобно положение и дори понякога връщат участник ако се появи силен натиск отвън. Говоря за зрителите. Първо една лееека критика към Иван Лечев. Знам как той обясни двубоя между Виктория и Никола, че и двамата били в един стил. Ок, но има ли логика? Слагаш два от силните си играчи в един двубой и разчиташ друг да спаси този, които отпадне? Когато другите не разбират бъкел от тази музика? Ама те наистина не разбират. И това не е само мое мнение. Не разбират как губят публика по този начин. Но да оставим това. Вики бе малко по стеснителна на сцената, но не и в пеенето. Никола просто я превъзхождаше като физическо присъствие. Обаче като говорим за вокално изпълнение бяха съвсем равностойни. Принципно може много хора да ме нападнат, но тази песен на Бийтълс – Oh Darling ми е лигава. Обаче след това изпълнение си преосмеслих мнението. И нека да си го признаем. Ако не беше прекрасното изпълнение на Виктория Стоичкова на Иван Лечков нямаше да му хрумне да направи тази версия на  „О, мила“/преводът е нарочно/, защото Никола е найстина добър, но неговите изпълнения не са извън стандартите а напротив. Освен разбира се ако не го накарат да пее различно и както видяхме, тогава той също се раздава. Да се върнеме на реакцията на останалата част от „журето“. Имаше думи от сорта на „Това може да се види само в Гласът на България“. И ако не се лъжа те дойдоха или от Поли Генова или от Графа. Поли, която се страхуваше от изпълнението на Виктория Стоичкова преди. След това като пълни невежи при възможността за кражба замълчаха. За Камелия разбирам. Това не е нейният стил. И видяхме че леките и романтични песни ще идват от нея, за това нейната реакция е нормална. Обаче Графа? Дето се кефеше толковва много? И Поли Генова дето не се „уплаши“ този път? Ако сте съгласни с мен, споделете тази статия във фейсбук за да се усетят, че грешат. Всъщност е достатъчно да видят коментарите под снимката на Виктория! Е ако не се усетят, то губат доста зрители. Мен вече ме изгубиха. Ще следя само новините за шоуто и дори тях без интерес.

Накрая ги сравнете и си задайте въпроса : Не трябваше ли и двамата да продължат?

Снимки: Гласът на България.

Аз съм един от съоснователите на този сайт. Занимавам се с писане на разкази и статии. Моите теми са архитектура, изкуство, литература, мода и много други. В един момент в живота си реших да пиша и от тогава не съм спрял.

5 comments

 1. боб каза:

  Вики Стоичкова е добра в стила който пее няма как да бъде “рок софт“ певица та нали точно с гласа си от ада направи впечетление на всички а и сцената на гласа на БЪЛГАРИЯ е показа на нас които изобщо не знаехме за нейната дарба и според мен това напълно достатъчно защото тя вече известна на нас ценителите на твърдата музика а важното е да и се кефят истинските фенове останалите да слушат слави-криско и да хвърлят салфетки по чалготеките и за пример ще се отклоня но в америка талант 2017 един уникален певец на 50 г. разби всички но понеже се облича като тъжен клоун го отхвърли Саймън щот го било страх от клоуни а човека е наричан златното съкровище на америка с невероятен глас https://www.youtube.com/watch?v=2tyr92K218M / puddles pity party./ Чуйте му кавърите особенно на Дейвид Бауи.

 2. Иван Ганчев каза:

  По добре не бих могъл да се изразя! Ти наистина си прав. Самият аз вече също изгубих интерес към това шоу. И обикновено тава се повтаря последните години!

 3. боб каза:

  Вики е страхотен талант и наистина стила и не е за всеки обаче тя няма аналог в това шоу пее страхотно има комбинация от нежен глас и разцепващо дет звучене и съм сигурен че таланта и ще се оценява тепърва а колкото до журито то е поп чалга грамотно така че толкоз сега без Вики вече не ми е интересно това предаване макар че другата алтернатива за мен е Анастасия която е невероятна певица и все пак липсата на този феномен Виктория Стоичкова е тотална загуба за шоуто и накрая вижте гледанията в ютуб и коментарите за родната фурия и ще ви стане ясно за какъв диамант в рока иде реч

 4. Иван Ганчев каза:

  Първо не съм съгласен, че Виктория има ограничен кръг публика, всъщност напротив. Тя може да пее както мелодично така и хард, която я прави насочена към широк кръг публика. Второ един треньор няма как да знае кой ще избере публиката на базата на две песни. Просто няма как. Може да си въобрази, че знае, но не и да знае със сигурност. И аз смятам, че сме тук да избираме Гласът на България не любимецът на публиката? На публиката трябва да и се даде възможност да избира измежду най-добрите. Сега за съжаление не е така! Относно запетайките, аз както виждате нямам проблем с тях, вероятно проблемът е във вашата клавиатура, но няма как да знам със сигурност, ако не я видя, която няма как да стане, съжалявам за неудобството.

 5. Те Ки каза:

  В крайна сметка победителят ще е един. И ако аз съм треньор и съм наясно кого ще избере публиката не виждам защо трябва да тласкам до финала и конкурента му. Публиката която харесва Виктория е доста ограничен кръг и това е причина тя да не продължи. (защо не мога да ползвам запетайки?)

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.