Menu

Екстремно засушаване по холандските брегове в серия от фотографии

Серия от фотографии на екстремно засушаване по холандските брегове

Тази година беше година на крайности. В Холандия имаше изключително студена зима и цялата страна бе замръзнала, включително амстердамските канали, което почти никога не се случва. Фотографът Аберт Дрос се възползва от шанса да документира екстремния студ в Холандия вече преминал по-рано тази година. Това, което последва обаче в последствие е изключително гореща пролет, която вече се правърна и в лято. Подобно на необичайния студ тази топлина също не е обичайна. Последният пъте толкова сухо в Холандия е било през 1976 преди повече от 40 години! С горещината идва и дълъг период на липсата на дъжд и суша. По принцип липсата на дъжд се усеща навсякъде в цялата държава, особено тя се отразява на тревата, която обикновено е зелена, но сега е жълта.

Миналият уикенд фотографът отишъл на холандските брегове. Там снимал серия от фотографи по целия път на север, но забелязал, че има много крайбрежни райони и в други части на страната, които изглеждат по същият начин. Калните модели, образували се от сухата почва, всъщност изглеждат наистина фантастично. В тези 10 фотографии, вие ще видите ефекта от сухото време върху холандското крайбрежие. С приливите, които се издигат и спадат, можете да видите, че водата всъщност попада в кал, но районът, където тя е разположена на висока, се запазват и интересните модели в почвата. Нещо, което не виждаме много често и донякъде напомня на пустините в САЩ.

Повече информация: AlbertDros и BoredPanda.

Аз съм един от съоснователите на този сайт. Занимавам се с писане на разкази и статии. Моите теми са архитектура, изкуство, литература, мода и много други. В един момент в живота си реших да пиша и от тогава не съм спрял.

No comments

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.