Menu

Зашеметяващите снимки улавят 40-дневното пътуване на един човек в Нова Зеландия

40-дневното пътуване на един човек в Нова Зеландия в зашеметяващи фотографии

Германският фотограф Флориан Венцел наскоро прекара 40 дни в Нова Зеландия, като се наслади на прекрасния и пейзаж. Венцел не само се е върнал у дома с незабравими спомени, но и набор от спиращи дъха фотографии, които показват, че Нова Зеландия е рая за фотографа.

Пътуването на Венцел е вдъхновено от фотографи, с които се е запознал, докато пътували заедно през Исландия, който му описвали с истории за разнообразния пейзаж на Нова Зеландия. От ледници и фиорди до планини и плажове страната има несравнима среда за ландшафтна фотография. И с около една трета от страната, която се намира в действащ защитен природен парк, това е възможност да видите природата в нейната най-чиста форма. Създавайки визуален дневник на пътешественика, фотографиите на Венцел също съдържат някои от близките му, с които се запознал по време на пътуването си. Това е напомняне, че пътуването не е само местата, които посещавате а също и хората, които срещате.

Венцел започва от планината Таранки намираща се на северният остров на Нова Зеландия и продължава на Юг до Милфорд Саунд, сайт, който Киплинг някога е обявил за „осмото чудо на света.“ Изпълнен с морски живот и водопади и заобиколен от тропически гори, това е място с 1 милион посетители годишно. Но чрез фотографската си леща Венцел красотата му си остава загадъчна и величествена, недокосната от времето.

Венцел имал предвид няколко места, преди да започне пътуването му, и бил решил да ги снима в най-добрата им светлина на всяка цена, дори ако това означава да гони хубаво време. Такъв беше случаят с неговите образи от връх планината Кук, любимите му фотографии от времето му в Нова Зеландия.

„Аз наистина исках да направя екскурзия до хижа Мюлер, тъй като имах желание да видя този красив изглед със собствените си очи“, споделя Венцел. „Изчаках пет дни за по-добри условия, но времето все още не беше добро. Винаги имаше големи облаци, висящи между планините, така че аз трябваше да продължа. Една седмица по-късно – бях в „Милфорд Саунд“ и тогава се спомена, че има добри условия за следващите два дни в планината в планината Кук. Не се колебах дълго и започнах повече от 7 часово нощно шофиране до планината. Когато стигнах там, аз за четири часа прекарах в хижа Мюлер. Настаних се там с раница, която бях взел при входа на Националния парк. Бяхме свидетели и на безкрайните лавини от лед, които се втурнаха в планината Сефтън с гръмотевичен гръм. Това определено беше един от най-добрите преживявания в живота ми, но и най-изтощителните. “ – добавя фотографът.

Информация: Florian Wenzel и MyModernMet.

Аз съм един от съоснователите на този сайт. Занимавам се с писане на разкази и статии. Моите теми са архитектура, изкуство, литература, мода и много други. В един момент в живота си реших да пиша и от тогава не съм спрял.

No comments

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.