Menu

Артистични маратонки украсени с дизайн взет от винтидж марки

Винтидж марки пресъздадени в съвременни артистични маратонки от италиански дизайнер

gianluca-gimini-vintage-brand-sneakers-art-1 Артистично украсени маратонки с винтидж марката на италиански коледен сладкиш Панфорте от Сапори.

С неговия проект „sneakered“ италианският дизайнер Джанилука Джимини пресъздава селекция от ретро италиански маркови продукти в поредица от маратонки. Чрез вграждането на цветове, лога, текст и в някои случаи консистенция, предложени от някои от пакетите на винтидж марките, Джимини се надява да запази духа на тези емблематични търговски марки и да възстанови стойността им пред по-младото поколение.

gianluca-gimini-vintage-brand-sneakers-art-2 „Pino silvestre“, което означава шотладски бор, е марка за хигиена и парфюми, която се развива от 50-те години и така тя получава нов зарят в тези артистични маратонки.

„Наскоро осъзнах, че много примери за изискан италиански дизайн стават твърде застрашени, просто защото нямат пазар“- обяснява дизайнерът мотивацията си ,стояща зад проекта. „Открих, че с изключение на калаените кутии и няколко други предмети , е почти невъзможно да се намерят екземпляри от винтидж пакети в нашите супермаркети. “

gianluca-gimini-vintage-brand-sneakers-art-3 Продуктът за бръснене Proraso е основан през 1908 г. във Флоренция и сега сякаш възкръсва в тези арт маратонки.

За да реализира колекцията, художникът закръгля няколко марки, които послужиха като фон на детството му, и си представиха алтернативна вселена, в която производителите на обувки се обединяват с носталгичните компании, за да създадат кобранда линия на ритници.

gianluca-gimini-vintage-brand-sneakers-art-4 Café paulista е продукт на Lavazza, 120-годишна италианска компания. Паулиста дебютира през 1960 г . Неговите кутии са вече елемент от украсата само на някой колекционер.

Резултатът на този проект е съвкупност от артистични маратонки, напоени с цвят, стил и изобретателска регенерираща креативност. Забравете за обикновените модерни маратонки. Какво ще кажете да хлъзнете крака си в подметка, моделирана след прохладния „gel riparatore“ на  марката „Прорасо“ балсам, използван за успокояване на бузите след бръснене? Това е причудлив и очарователен проект, който докосва онези от нас, които гледат с тъга към по-характерните дизайни от миналото, заменени със съвременни често бездушни копия. Той също така ни вкарва в нещо, което по някаква причина се е превърнало в една от пристрастията на нашето време -маратонките.

gianluca-gimini-vintage-brand-sneakers-art-5 Препаратите и козметиката на „Felce azzurra“ ,според художника, са основен елемент в дома на всяка баба в Италия за това и заслужават да бъдат увековечени в този дизайнерски арт проект. Марката се появява за първи път през 1923 година

От кафе до торта и от газирана вода до парфюм всеки продукт е фантастично реализиран със собствен достоен чифт маратонки, заемаща шаблони от NIKE, Lacoste и Adidas. Малко вероятно е скоро да получите някой чифт от тях в ръцете си (едната от тях е частично изработена от коледна торта), но най-малкото можем да оценим забравените винтидж дизайни , преминали през новите им форми.

gianluca-gimini-vintage-brand-sneakers-art-6 „Cynar“ е храносмилателна течност, базирана на артишок, патентована през 1952 г. от Анджело Дале Моле.

Информация и снимки: designboom.com и gianlucagimini.it.

gianluca-gimini-vintage-brand-sneakers-art-7 Лакът за коса „Splend’or“ е бил любимият на бабата на Джимини. И се среща в Италия според него още от 60-те.

gianluca-gimini-vintage-brand-sneakers-art-8 „Superpila“ батериите, някога вездесъщи, вече не съществуват – търговската марка е придобита от „Proctor and Gamble“.

gianluca-gimini-vintage-brand-sneakers-art-9 Марката „Paneangeli“ произвеждаща продукти за печене датира от 1932 г. и се гордее с впечатляващата си гама от готварски стоки.

gianluca-gimini-vintage-brand-sneakers-art-10 „Caramella al miele ambrosoli“ са марка бонбони с аромат на мед, разработени през 1930 г. от Джовани Батиста Амбросоли.

gianluca-gimini-vintage-brand-sneakers-art-11 „PIP smokers licorice“ можете да го намерите все още и днес.

gianluca-gimini-vintage-brand-sneakers-art-12 „Cedrata tassoni“ е цитрусова ароматизирана безалкохолна напитка, първоначално пусната през 1956 г.

gianluca-gimini-vintage-brand-sneakers-art-13 Всъщност испански продукт, „‘The Genuine“ е много популярен афтършейв в Италия.

gianluca-gimini-vintage-brand-sneakers-art-14 Алгазивното лепило за зъбни протези (Seabond Abroad) не е италиански продукт, Джимини просто наистина искаше да проектира маратонка със зъби.

gianluca-gimini-vintage-brand-sneakers-art-15 Италианските бонбони „La Pasticca del Sole“, първоначално са изобретени през 1918 г. от Артуро Гацони като лекарство за кашлица.

Аз съм един от съоснователите на този сайт. Занимавам се с писане на разкази и статии. Моите теми са архитектура, изкуство, литература, мода и много други. В един момент в живота си реших да пиша и от тогава не съм спрял.

No comments

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.