Menu

Спортният електрически автомобил Tomahawk

tomahawk-electric-supercar-1 Томахоук – спортна електрическа кола за маниаци на тема екология и бързи коли

Благодарение до голяма степен на марки като Tesla /Тесла/, в света на електрическите коли бе извършена революция и всичко се промени към по-добро. Отминаха дните, когато „изцяло електрически автомобил“ беше възприето да се приема за синоним на муден и бавен. Днес различните марки създават наистина уникални и наистина невероятни автомобили, които не трябва да разчитат на специални фосилни горива. И ако някой реши гневно да възроптае против това нека ви успокоя, че те все още са си толкова екологични. В такъв дух е и проектът Tomahawk /Томахоук/ на Dubuc Motors, които се включват успешно според мен в новата вълна „зелени“ автомобили.

tomahawk-electric-supercar-2 Спортната електрическа кола Томахоук

Въпреки че тялото на автомобила изглежда сякаш е специално създадено по поръчка на Falcon F7, тази кола е един съвсем различен звяр. Благодарение на електрическия си мотор, тя вдига от 0 до 60 км. за изумителните 3 секунди и развива максимална скорост от 160 км/ч. И ако това не ви изглежда достатъчно бързо, ще ви споменем само това: автомобила шофира 370 мили само с едно зареждане, което го прави повече от примамлив. Отделно колата разполага с 360-градусови камери на живо, команди с гласово активиране и много другите високотехнологични джаджи. Автомобилът е създаден в Северна Америка. Цената все още не е обявена, но може да си запазите един в сайтът им: dubucmotors.com.

tomahawk-electric-supercar-3

tomahawk-electric-supercar-4

tomahawk-electric-supercar-5

tomahawk-electric-supercar-6

Аз съм един от съоснователите на този сайт. Занимавам се с писане на разкази и статии. Моите теми са архитектура, изкуство, литература, мода и много други. В един момент в живота си реших да пиша и от тогава не съм спрял.

No comments

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.