Menu

Vence & Friends и участието и в SSSF 20019

Група за акустична музика Vence & Friends

Групата е основана в началото на 2019 г. от Венцеслав Атанасов, който свири на китара и е лийд вокал. Другите членове са Илиян Джанев – китарист, пианист и вокал, и певиците Яница Дамянова и Десислава Георгиева. „Vence & Friends” има участия с кавъри и авторски  песни в столичните клубове – „The Art Fondation”, „MAZE”, „Delta Blues Bar” и др., също в Джобния фестивал на Ателие „Пластелин” и Фестивала „Софийски вечери на авторската песен” и Sofia Song – Фестивал за поп и рок музика – София 2019. На групата и предстои участие във фестивала на изпятата поезия SSSF.

Ето и подробности за всеки един от тази група:

Венцеслав Атанасов:

Роден е във Варна, занимава се с музика и биология от детска възраст. Завършил е Биологическия факултет към Софийския университет, бакалавър е по молекулярна биология. Има и две магистърски степени – по биохимия и генетика. Работи в Българска академия на науките. През годините е свирил в няколко рок-групи: „Инцидент”, „Алкор”, „Total Stone”и акустични формации: „Формацията” и „Vence & Friends”.

С тях се е изявявал  в различни музикални формати, по-важните от които са: „Berkstock”, „Berkrock”, „EuroBGVision”, Фестивал „Софийски вечери на авторската песен” и др., както и на редица клубни и благотворителни мероприятия. Занимава се също със звукозапис и аудио обработка. В момента с колеги работи върху авторски песни с групите: „Инцидент” и „Vence & Friends”, по стихове на Диана Атанасова, Албена Стефанова и Десислава Георгиева.

Vence & Friends

Илиян Джанев:

Роден е в София, завършил е Университет по архитектура, строителство и геодезия, и Факултет по математика и информатика към Софийския университет. Преподавал е компютърна грамотност и математика на ученици и свири в няколко групи: „Фа диез”, „Синият заек”, „Vence & Friends” и „Total Stone”. Майка му е свирила на пиано, а баща му – на дванадесет музикални инструмента.

Самият той, владее пет: пиано, китара, кавал, акордеон и хармоника. Занимава се и с илюзионно изкуство. Композирал е музика по стихове на Петя Дубарова и Десислава Георгиева. Правил е аранжименти на песни по текстове и музика на Яница Дамянова и Десислава Георгиева.

Яница Дамянова

Родена е в град Борово, завършила е Великотърновския университет, с две специалности: „Книгоиздаване” и „Връзки с обществеността” и магистратура – „Медии и реклама”. Пее от дете, създава авторски песни по свои текстове и музика. Прави също побългарени кавъри на чуждоезични хитове. Един от вокалните и педагози е Венета Рангелова. Изявявала се е като певица в България и чужбина – Йордания и Турция.

Работила е с композиторите: Добромир Емилов, Венцеслав Атанасов, Илиян Джанев и др. Участва в група „Vence & Friends” от самото и създаване, притежава красив и запомнящ се глас. Артистичният псевдоним на Яница Дамянова е Yoana Space. Под него излиза и първият и сингъл „Пролет”, по нейн текст и музика, и аранжимент на Добромир Емилов и Венцеслав Атанасов.

Десислава Георгиева

Родена е в София и е завършила Университет по библиотекознание и информационни технологии. Принадлежи към Дървото на предците на Добри Войников, по линия на своя дядо. Пяла е в хор „Бодра смяна” и е свирила на пиано. Пише стихове, есета, текстове и музика за песни. Редактор на поезия и проза, модератор на Литературен клуб ”Люлин” към Културен център Люлин. Има публикации в пет Алманаха и много периодични издания. По инициатива на Елица Димитрова от сдружението Creativity Cocktail, Десислава Георгиева ще бъде един от поетите, които ще участват със свои творби в предварителната програма на Sofia Singer Songwriter Fest 2019.

Тя ще представи стихове от книгата си „Пътека за двама”. Участва в трио „ILVENDESS” и група “Vence & Friends”. Има съвместни музикални проекти с композиторите: Десимир Колев, Веселин Костов, Илиян Джанев, Венцеслав Атанасов, Светослав Борисов и Слави Симеонов. Първият сингъл на Десислава Георгиева е „Да мечтаеш за мен”- по нейн текст, музика и аранжимент: Десимир Колев.

Влезте и разгледайте нашата галерия с различни произведения на изкуството.

Компютърен Сервиз

За мен е хоби да изразявам себе си чрез поезията си, взимам участие и в статиите. Творчеството ме прави щастлива, ето затова бих желала да споделя това щастие с вас.

No comments

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.