Menu

Деян Вачков – интервю със себе си

Мрежа за пеперуди

– Какво правиш?
– Улавям моменти и им се радвам.
– Кой си ти, как се казваш?
– Името ми в този свят е Деян, Деян Вачков.
– А как ловиш тези моменти?
– С помощта на моята творческа част, Ваян, Ваян Дечков.
– И защо ти е да ги ловиш моментите?
– Обличам ги в думи и ги пускам отново да летят. Като пеперуди, които да радват и други души, прелитайки и през техните светове красиво ….

 

Изграждане на свят

– Защо правиш това?
– Правим единствено нещата, от които сме изградени. Нямам друга алтернатива.
– А обстоятелствата? Понякога реалността ни налага своите ограничения. Тогава какво можем да направим?
– Реалността може да ограничи единствено проявлението ни в нея, не и в нас. В нас създаваме толкова светове и реалности, колко си пожелаем. Единствената връзка между тях и реалността сме ние. Ние я управляваме с волята си така, както пожелаем.
– Но все пак сме отговорни за, както го каза, нашето проявление в този свят?
– Така е, отговорни сме. Не бива то да е само обвивка, без вътрешен живот, без вътрешен свят. В този случай няма разлика между нас и мъртвата материя. Затова накъдето и да тръгнеш, не си ли със себе си, далеч няма да стигнеш ….

 

Намиране на щастие

– Но ако всеки живее в своя собствен свят, така не се ли отдалечаваме един от друг?
– Затова и реалността е тук, за да ни свързва. Ние не я виждаме цялата, тя също не вижда всички наши светове. Но там, където погледите ни се срещат, са местата където осъществяваме контакт един с друг, където една реалност се среща с друга. И така се създава нова реалност ….
– Това ли е щастието за теб?
– За мен щастието е да знам, че се всеки един миг се създават нови светове, нови усещания, нови срещнати погледи. Това е животът, това е красотата на времето, в което живеем. Това е красотата на този свят. А в него има щастие …. също както в нас.
– А защо тогава по света има толкова много нещастия, защо се случват всички онези неща, които никой не иска да се случват? Как го обясняваш това?
– Защото това е път. Всеки човек се намира на различно време и място в своя път към намирането на щастието. И от тези разлики произлизат всички онези неща, които никой не иска да се случват. Защото така, както ние преминаваме през този свят, така и той преминава през нас! По различно време, на различно място, в различен наш свят …

 

Добрата новина – всичко може да се промени само за миг!
Лошата новина
– всичко може да се промени само за миг!
из „Ваянознание“

Странствам в себе си, а този свят ми е свидетел. Използвам думи и смисъл, обличам понятията с мисъл. Деян Вачков се зова и съм свързващото звено на света на Ваян с реалността.

No comments

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.