Menu

Книжното кафене в Шанхай

Книжното кафене Lattice Book House в Шанхай


Необичайно книжно кафене наречено Lattice Book House бе разработено от архитектурното студио Scenic Architecture и може да бъде посетено в Шанхай, Китай.

Поддържани от свободно разположени решетъчни стоманени конструкции, няколко платформи с различна височина се вглеждат в зеленината на околните дървета. Стълбището свързва всички нива със завои и води посетителите до зони, които са разнообразни по местоположение и размер. Тези пространства, които са разположени извън платформите, са взаимосвързани и отворени едно към друго. Стоманената решетка на стените и прозрачната завеса на непрекъснатото остъкляване размиват границите между етажите, интериора и външната среда.

Lattice Book House е книжно кафене. Седейки във всеки ъгъл на сградата, можете да размишлявате на фона на прекрасният пейзаж от книги, поставени върху решетъчни стелажи на фона на околните среда от клони и листа. Сградата изкуствено възпроизвежда пространствената структура на гората и в голяма степен създава симбиотична връзка между абстрактното и фигуративното. Още един начин за съвместяване на изкуството с практичното и природосъобразното.

Архитектите концептуално съчетават дизайна, мебелите и пространствения обем в един, което прави сградата физически информационен носител, способен да установи действителни взаимовръзки между мащаба, пространството и възприятието. Според дизайнерите това значение е началото на ново архитектурно мислене.

Снимки: Shan Liang. Информация: Scenic Architecture и HqRoom.

Аз съм един от съоснователите на този сайт. Занимавам се с писане на разкази и статии. Моите теми са архитектура, изкуство, литература, мода и много други. В един момент в живота си реших да пиша и от тогава не съм спрял.

No comments

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.