Menu

CreativityCocktail Didore art

CreativityCocktail Didore art

CreativityCocktail представя : Даниела Веселинова и нейната марка Didore art в Първият Онлайн Хендмейд Базар

CreativityCocktail Didore art

Даниела Веселинова определено се ориентира добре, когато установява, че модата и изкуството са неразривно свързани.

Тя признава, че модата е нейната страст а рисуването е смисълът. За нея те не могат да съществуват разделени. Тя смята, че има много прекрасни картини, които висят по стените, но Даниела не ги смята за живи. Да нарисува картина и да я закачи на една стена не я прави достатъчно щастлива. За нея картината трябва да оживява. А това най-лесно става с помощта на притежателя и. Така тя ще бъде показвана всеки ден пред една широка и разнообразна публика, но не като обикновен и неодушевен предмет. В никакъв случай.

Тя ще може да се разходи, когато поиска, да обядва с помощта на стопанина си, да работи, но и да плаче, да се смее и дори да обича, да се прибира отново вкъщи и пак да излиза. И така, до безкрай. Една картина Даниела като творец смята, че трябва да е жива. А жива тя става благодарение на човекът, който я носи, които я облича или обува и дори увива около врата си.

CreativityCocktail Didore art

Тя си спомня, че: “… още като дете най-силно впечатление ми правеше модата и всичко свързано с нея.

Впечатляваха ме детайли като, копчетата на ризата, дантелата покрай яката, вътрешния десен на хастара, материята на полата и т.н Гледах единствения моден канал по онова време, всяка свободна минута и рисувах модни скици… хиляди модни скици.” Впоследствие напълно естествено тя записва гимназия с профил изобразително изкуство. Там научава, че любовта и към рисуването не е достатъчна. Нито таланта и. Тайната е в постоянството. А това означава безбройни часове прекарани в рисуване и отново рисуване.

Тази дейност всъщност в края на краищата, започва да заема огромна част от ежедневието и, но любовта към модата никога не останала на заден план. И така, през времето което не рисувала, смело режех и разкроявала стари парчета плат, от които правела дрехи за себе си.

В последствие Даниела участвала и като млад дизайнер в едно предаване още в ученическите си години.

Даниела си спомня: “Мои приятелки най-редовно ми даваха дънките си, за да им нарисувам неща на тях. А тогава боите за текстил бяха кът (продаваха са на едно, две места с София – 90-сетте години)”.

CreativityCocktail Didore art

След гимназията, животът и поема в друга посока. Тя решава, че този етап от животът и е минали оставила боите и платовете. Тук Даниела си признава, че това е нещо, за което нещо съжалявам и до днес. Записала да учи нещо съвсем различно и дълги години работела нещо, което не и е съвсем по сърце. Тя признава, че : “През това време, изпитвах някаква празнина и тъга (все едно си се обезличил и изгубил). Чувството е много странно, почти депресивно. Някак усещаш с цялото си същество, че имаш цел и мисия в този живот, но не знаеш каква е тя. А всичко е било пред очите ми, просто е трябвало да си спомня коя съм и откъде започнах. И най-щастливият момент от моя живот (раждането на близначките ни), отвори очите ми.”

След като останала у дома си по майчинство и излязла от рутината на работата си, намерила отново себе си. Този път всичко тръгнало по съвсем естествен път. Знаех, че обичам наравно и модата и рисуването, за това обедених двете неща. Ето така се роди Didore art – ръчно рисувани дрехи и аксесоари.

CreativityCocktail Didore art

Даниела смята, че като творец тя може да намери своето вдъхновение на най-различни места и да го пречупи през собствената си призма и мироглед.

И като добавка моментното състояние на духа е това, което може би оказва огромно влияние на творението, което ще се появи на бял свят. Относно своята техника на рисуване тя споделя, че е експериментирала много докато избере подходящата за нея такава, но въпреки това не спира с експериментите изпробвайки различни бои, четки и техники.

CreativityCocktail Didore art

Рисувам дрехите по своя или идея на клиента и влагам цялата си любов и страст.  И тя не спира с това. Точно преди една година, реализирала първите си авторски модели – дамска риза с небрежна кройка и интересен ръкав в one size размер (която има ръчно рисуван гръб), и детска рокля в три размера, с ръчно пришити звездни тюлени части и отново ръчно рисувани елементи. Даниела приключва със следните думи: “За напред съм си поставила още много творчески проекти, така, че ако харесвате това което правя не спирайте да ме следите във Фейсбук и Инстаграм.”

Мисията на живота за Дани Веселинова е да вдъхва живот на дрехите, да ги кара хората облечени в тях да се чувстват специални и красиви, да ги усмихва, както тя се изразява и да ги вдъхновява.

Може да откриете повече за Даниела и оригиналните и произведения на изкуството в страницата и във Фейсбук: DidoreArt.

CreativityCocktail Didore art

Повече информация за Първият Онлайн Хендмейд Базар, където ще можете да закупите нещата на Даниела Веселинова можете да видите тук и тук.

Влезте и разгледайте нашата галерия с различни произведения на изкуството.

Аз съм един от съоснователите на този сайт. Занимавам се с писане на разкази и статии. Моите теми са архитектура, изкуство, литература, мода и много други. В един момент в живота си реших да пиша и от тогава не съм спрял.

No comments

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.